Третокласниците от столичното 105-то средно училище Атанас Далчев издадоха своя

...
Третокласниците от столичното 105-то средно училище Атанас Далчев издадоха своя
Коментари Харесай

Ученици издадоха книга за приятелството

Третокласниците от столичното 105-то приблизително учебно заведение " Атанас Далчев " издадоха своя книга за другарството. С доста въодушевление, игри и анкети с родителите, те от дребни научват кое е скъпото в живота. Децата към този момент знаят, че доверието на другар се печели мъчно, само че елементарно се губи. Техният съвет е да пазим приятелите си, тъй като животът без тях е отегчителен. Това оповестяват от Българска национална телевизия.

" Другото ми аз " събира разкази, съчинения, есета и картинки за другарството. Това е втората книга на третокласниците, посредством която те се учат да разпознават възприятията си и да ги изразят. Да не нараняват нито себе си, нито приятелите си.

Когато детето изрази посланието: " Аз се почувствах еди по какъв начин си, когато ти направи това, и бих желал да не става по този начин, тъй като... ", тогава е по-вероятно другото дете да се сложи на мястото на нараненото, разяснява Румяна Тунева, учител в III Б клас.

Според специалистите, посредством правенето на на практика артикул оказва помощ на децата в процеса на социализацията. Децата стават по-грижовни, благи и усмихнати и по-често употребяват думичките: Благодаря, обичам, заповядай, скърбя.

Приятелството е мощ, любов, съгласие - това научили децата, до момента в който работили над книгата. Най-важно за тях е да усещат поддръжка и взаимното почитание измежду другарчетата си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР