Третият случай за около три седмици, при който германската канцлерка

...
Третият случай за около три седмици, при който германската канцлерка
Коментари Харесай

Промениха протокол заради треперенето на Меркел - с датската премиерка слушаха седнали химните

Третият случай за към три седмици, при който немската канцлерка Ангела Меркел получи тремор на обществено събитие, докара до промени в протокола. Меркел към този момент взима ограничения поради възходящото терзание за здравословното й положение, разяснява немският вестник " Билд " в онлайн изданието си.

При идването на датската министър-председателка Мете Фредериксен в Берлин, тя и канцлерката Меркел изслушаха националните химни на двете страни седнали на столове. Това е смяна в формалния протокол, защото е признато държавниците да стоят прави при осъществяването на химните.

Фредериксен и Меркел седяха през днешния ден на авансово готови столове с бяла тапицерия, които бяха сложени на червен подиум. Меркел, облечена в черен панталон и бяло сако, беше опряла ръцете си в скута си по време на осъществяването на химните и този път не беше видяна да трепери. След това тя и датската министър-председателка минаха около подредените в строй бойци.

Според информация на " Билд ", смяната в протокола и внасянето на столовете за формалната част от визитата е по избор на самата Меркел.

За първи път Меркел бе видяна да трепери по време на визитата си в Украйна и срещата й с президента Володимир Зеленски. Тогава треморът беше пояснен с горещото време и дребното количество вода, което канцлерката е изпила в горещия ден.

Само 9 дни по-късно обаче Меркел получи същия проблем на гала по оповестяването на новата министърка на правораздаването Кристин Ламбрехт в президентския замък в немската столица. Тогава треперенето на Меркел продължи към 2 минути.

Последният случай на тремор на Меркел е от през вчерашния ден и се случи по време на срещата й с финландския министър председател Анти Рине, който беше на аудиенция в Берлин.

Представител на държавното управление изясни: " Вероятно треперенето на Меркел се повтаря още веднъж, тъй като канцлерката интензивно мислеше по какъв начин желае да избегне още един сходен случай ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР