„Третият мандат на ГЕРБ открито носи белега на корупцията. Демокрацията

...
„Третият мандат на ГЕРБ открито носи белега на корупцията. Демокрацията
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Третият мандат на ГЕРБ открито показа корупция и купена имитация на демокрация

„ Третият мандат на ГЕРБ намерено носи белега на корупцията. Демокрацията на ГЕРБ е купена реплика на народна власт, кметовете им са принуждавани да зареждат един бизнес-модел, който е в основата на политическия напредък на ГЕРБ. Налице е отвод от промени, не се гледат съзнателно значими законопроекти. Българска социалистическа партия няма да взе участие в избора на управление на Комисията по досиетата, дневният ред на Българска социалистическа партия и България не е в предишното, а е ориентиран към бъдещето ", съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев по БНР. Според него допускането на толкоз високи равнища на корупция на всички равнища на ръководството на страната към този момент е рисково за самото й действие. Стойнев съобщи, че до в този момент проблем ни бяха калинките и слабия административен потенциал, които проваляха значими политики, само че към този момент ги подминаваме, поради корупционните кавги.
„ В Хасково на ярко излезе един бизнес-модел, който е в основата на политическият напредък на ГЕРБ. Затова ги боли толкоз ", акцентира Стойнев и добави, че в писмото си до медиите кметът на Хасково непосредствено споделя, че разривът е пристигнал след анулирани от него опорочени състезания, след напън за назначения в енергетиката и в администрацията.
Според Стойнев кметовете на ГЕРБ се съгласяват или биват принудени да провеждат схеми, посредством които се зареждат мрежи от компании. Тези компании не работят единствено, с цел да създадат богати един стеснен кръг от хора, в това число политици. Те работят и на друго равнище - зареждат политическата власт на ГЕРБ по места. „ Да напомням ли големите фалшификации на локалните избори през 2015 година Вижте и кой печели най-хубави резултати в ромските махали. Или ромите са станали демократи и десни последователи на ГЕРБ? ", попита Стойнев.
„ Демокрацията на ГЕРБ е купена реплика на народна власт. И групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание в този момент е единствената съвременна мощ, която отстояват демокрацията ", съобщи Стойнев.
Той напомни санирането и европейските средства по огромните инфраструктурни планове на общините, които са в ръцете на тези кметове и съобщи, че всички българи ще заплащат заемът за саниране, с който ГЕРБ се готвят да си купят още един управнически мандат в локалната власт.
„ В същото време е на разположение отвод от промени в основни сфери като опазване на здравето, обучение, пенсионна промяна. Какво става в Здравната каса, там тъмнината е цялостна? Всяка седмица умират българи, тъй като има отводи от опазване на здравето и върнати пациенти ", съобщи Стойнев.
Според него ГЕРБ блокират работата на Народното събрание с отхвърли си да гледат законопроекти на Българска социалистическа партия, занимават се единствено с заявления и изчерпват дневния ред за минути. В комисии към момента не е влезнал законопроектът за битка с корупцията, блокирани а редица закони в обществената сфера.
Стойнев особено подчертава на отхвърления от ГЕРБ Законопроект за храните и напомни, че до момента в който ние чинно чакаме Брюксел да ни контролира, Франция, Италия, Испания и Гърция към този момент са поискали от Европейска комисия да им позволи да поставят на етикетите на млечните си артикули името на страните си, а не да написа единствено „ Произведено в Европейски Съюз. " От ГЕРБ обяснили, че същото, което поискали Българска социалистическа партия за българските артикули е невероятно, тъй като не било съгласно европейските условия за свободен пазар.
Драгомир Стойнев разгласи, че Българска социалистическа партия няма да има свои номинации за ръководител и членове на Комисията по досиетата и няма да взе участие в избора им и напомни предлагането на Българска социалистическа партия тя да бъде закрита, а ресорът й стихотворец от Институт за национална памет. „ ГЕРБ желаят да създадат нов център на напрежение - за напън и от време на време разпространяване на нечистотия против български жители и обществени фигури, изключително по време на избори. Той акцентира, че дневният ред на България и Българска социалистическа партия е различен - не предишното, а обединяване и работа за бъдещето ", уточни той.
Стойнев дефинира Кандидатурата на Антон Тодоров като слаба, пристрастна, знак на политиката като шоупрограма, принизяваща институцията, обидна за българските жители. „ Антон Тодоров ще моделира Комисията по собствен облик и сходство - тя ще стане нещо приблизително сред риалити - шоу и Фейсбук-група с краен език и жълти сюжети ", сподели още Стойнев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР