Третият мандат има реални шансове да стане, . Това заяви

...
Третият мандат има реални шансове да стане, . Това заяви
Коментари Харесай

Борисов работил добре с Христо Иванов, затова му предлага и кабинета Габровски, и подпис

Третият мандат има действителни шансове да стане,. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията.

Според него, в случай че мандатът отиде в " Български напредък ", може да събере някакво болшинство, само че то няма да е устойчиво и няма да може да сработи по този начин както на всички им се желае.

Преди месец съм давал такова предложение, само че тогава си мислех, че те са в положителни връзки с хората, които дават мандатите, разясни Борисов. Той се извини на водача на " Да, България " Христо Иванов, че  и акцентира, че преди време е било влиятелно, в случай че кажат за някого, че става за министър председател, само че откакто на този пост е бил Кирил Петков, нещата са девалвирали.

" Извинявам се на Христо Иванов, не съм желал да го изтривам като политик, това да те предложат за министър председател не ми се коства като опит за изтриване , тъкмо противоположното. Не съм желал да го заличавам като политик, само че по принцип е редно, когато се обръщаш към една партия, да се обърнеш към водача. Ние в България сменихме назад нещата - водачите се крият заради някаква причина, а в това време се изтласкват напред техници ", означи водачът на ГЕРБ. Той напомни, че е работил добре с Иванов и знаел, че с него може да се контракти.
 Борисов желае нов публичен контракт и Христо Иванов за министър председател Обновена
Борисов желае нов публичен контракт и Христо Иванов за министър председател

Според ръководителя на ГЕРБ са нужни не медиатори, а лидерска среща

" Подписваме един документ, вие се съгласявате или не се съгласявате и по този начин се образува болшинство. Има и други подходи - ето събра 115 депутати. " Да, България ", в случай че желаят да го трансформират, в случай че желаят да не го трансформират, само че в случай че прибавим техните 20, стават 135, извънредно устойчиво държавно управление ", пресметна Борисов.

Ако желаят, Демократична България можело да предложат единствено тяхно техническо държавно управление, значимото било партиите да се подпишат под това, което ще се извършва, с цел да не се " шикалкави ".

Вариантът е в техните ръце и единствено в този вид съгласно мен може да има едно устойчиво работещо държавно управление, заключи Борисов.

" Продължаваме промяната " по полезности, щат не щат, тези неща би трябвало да ги поддържат. За хубаво или неприятно, Политическа партия зае мястото вляво с популистките си решения. Демократична България очевидно не желае да се преценява с популистките им решения, видяхме го при гласуването на бюджета ", продължи да проучва водачът на ГЕРБ. По негови думи Политическа партия са в изолираност във всички законопроекти и напомни, че 63 депутати са подкрепили декларацията им, до момента в който ГЕРБ събрали 115. Борисов съобщи, че е оптимист за идващите няколко дни.
 Демократична България подготвени да носят отговорност за ръководство, само че не каквото и да е
Демократична България подготвени да носят отговорност за ръководство, само че не каквото и да е

Иванов желае президентът още веднъж да организира съвещания преди третия мандат

" Миналата седмица гледахме извънредно постоянни болшинства и съм сигурен, че всички законопроекти за енергетиката ще минат с болшинства. Депутатите не желаят да са в сянка на това, което направи предишното държавно управление ", посочи той.

Припомняме, Христо Иванов бе правосъден министър във второто държавно управление на ГЕРБ, което беше в коалиция с Реформаторския блок.  и напусна държавното управление , откакто депутатите от ГЕРБ неодобряваха препоръчаната от него и гласувана като предложение на Министерски съвет правосъдна промяна, и беше

На срещата Борисов още веднъж увери и че в последните години не се е виждал с президента Румен Радев и даде обещание, че в случай че Асен Василев показа доказателство за това, ще подаде оставка като водач на ГЕРБ.

От своя страна Десислава Атанасова съобщи, че са дали обещание измененията в ТЕЛК да влязат на първо четене в пленарна зала, а второто да бъде оптимално бързо.

Делян Добрев добави, че п отребителите на дизел и бензин също ще бъдат подкрепени със съответните законопроекти.

Той уточни, че ГЕРБ желаят и изключително в частта за затваряне на Мариците, както и започване на строителството на осми блок на АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР