Третият мандат е кризисен, той е нестандартен и също трябва

...
Третият мандат е кризисен, той е нестандартен и също трябва
Коментари Харесай

Тома Биков, ГЕРБ-СДС: Третият мандат е кризисен, трябва да бъде използван максимално добре

Третият мандат е спешен, той е ексцентричен и също би трябвало да бъде употребен оптимално добре, с цел да решим политическата рецесия. Това сподели Тома Биков в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС във връзка началото на новата парламентарна сесия. Биков уточни, че третият мандат би трябвало да бъде конструиран рационално съгласно действителностите, а не съгласно фантазиите и очакванията.

В декларацията Биков посочи, че през миналата сесия на Народното събрание е била пропусната сериозна опция политическата рецесия да откри своето решение с отхвърлянето на предлагането за държавно управление с първия мандат, отпред с проф. Габровски. Той добави, че първият мандат освен има максимален късмет за реализиране, само че би придал най-силна легитимност на едно ръководство.

ПГ на ГЕРБ-СДС беше подготвена на взаимни отстъпки и тя направи тези взаимни отстъпки като предложи неполитическо държавно управление, което да удовлетвори настояванията на оптимално необятен кръг политически сили. Направихме го с ясното схващане, че в този парламент има болшинство и тази наша теза се потвърди по време на приемането на бюджета или по-скоро удължаването на бюджета, когато текстовете минаха с гласовете на " Демократична България ", ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи това е атестатът за болшинство, уточни Биков, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Депутатът добави, че този закон е бил признат по метод, който да даде опция за стабилизиране на обществените финанси, които са били дестабилизирани от последното постоянно държавно управление, отишло си поради неуспех във финансовата и икономическата политика.

Надяваме се, че през актуалната сесия ще сложим началото на края на политическите нововъведения, сподели Биков. По думите му политическите нововъведения са в основата на тежката неустойчивост, в която се намира българското общество. Иновациите от вида на възвръщане на политическо принуждение, политическо гонене на съперника, искане за заличаване на политическия конкурент би трябвало да приключат, добави той.

Относно импортирания от " Продължаваме Промяната " план на декларация за установяване на предпочитаните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание, Биков уточни, че страна не може да се ръководи с декларация. Една страна се ръководи от държавно управление, министри, конструкция на Министерския съвет и хора, които могат да носят отговорност, сподели Тома Биков.

 

Той настоя Политическа партия да покажат своя капацитет и да предложат в пленарна зала конструкция и състав на Министерския съвет. Очакваме вие да покажете вашия капацитет и чакаме да го извършите още идната седмица, съобщи Биков, след което добави, че всичко останало ще бъде мимикрия и отиграване на обстановката, освен това не чак толкоз умело.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР