Третият лъч на метрото, който се изгражда в момента, ще

...
Третият лъч на метрото, който се изгражда в момента, ще
Коментари Харесай

40% от третия лъч на метрото са готови

Третият лъч на метрото, който се построява сега, ще бъде подготвен до септември 2019 година Подземната железница ще свърже тогава правата от Попа до " Красно село”. Станциите в " Хаджи Димитър” и " Овча купел” обаче ще останат за 2020-а,предаде Off News.

Това разгласи шефът на " Метрополитен” инж. Стоян Братоев по Дарик. Той изясни, че ще има и продължение на метрото в столичните квартали " Люлин” и " Студентски град” и тогава София ще обслужва близо 60% от жителите. Така ще изпреварим и Виена, посочи Братоев с ангажимента, че това ще се случи след 10 години.

Близо 40% от осъществяването на новите станции от последната метролиния са подготвени, съобщи шефът на подземната железница инж. Стоян Братоев. До края на 2019 година се чака да е подготвен и секторът до " Владимир Вазов ".

Виждам в допълнение удължение в " Люлин " по посока Околовръстното, тъй като " Люлин " е 140-хиляден квартал и има единствено 2 станции. В момента вършим изследване за трасето по втората линия в южна посока, в това число отклонението към Студентски град и още една станция да има на Черни връх, добави инж. Стоян Братоев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР