Третият кръг от турнира в Индиън Уелс дойде неусетно. Днес

...
Третият кръг от турнира в Индиън Уелс дойде неусетно. Днес
Коментари Харесай

Три мача, които не бива да пропускате на 12 март


Третият кръг от шампионата в Индиън Уелс пристигна незабелязано. Днес още веднъж ще забележим на корта в Калифорния някои от най-големите звезди на двата Тура, като централният корт надалеч не е единственото място в „ Рая на тениса “, където ни чакат завладяващи борби. Вижте кои са трите мача от днешната стратегия, които не трябва да пропускате.

Александър Зверев – Емил Руусувуори (втори мач на Stadium 1, не преди 21:30 ч.)

Александър Зверев стартира присъединяване си в Индиън Уелс с 6-3, 6-1 против Педро Качин, което бе най-изразителната победа на германеца от началото на годината. Олимпийският първенец към момента е надалеч от най-хубавата си форма, само че демонстрира все по-видим напредък, като при започване на месеца игра полуфинал на ATP 500 шампионата в Дубай.

Макар да може да се похвали с пет Мастърс трофея обаче Индиън Уелс надалеч не е най-силният ATP 1000 шампионат за Зверев, като най-хубавото му достижение е четвъртфиналът от 2021 година

От своя страна Руусувуори отстрани Роберто Баутиста Агут, като по този метод избегна трето следващо отпадане във втория кръг в Калифорния. Финландецът не записа изключително безапелационно начало на сезона, като загуби четири от последните си пет мача преди Индиън Уелс. Надпреварата в Калифорния бе и първата, в която международният №59 записа следващи победи през този сезон.

До момента Зверев и Руусувуори са се изправяли един против различен единствено един път. Това се случи във втори кръг в Маями през 2021, където финландецът надви с 1-6, 6-3, 6-1.

Петра Квитова – Йелена Остапенко (четвърти мач на Stadium 2, не преди 03:00 ч.)

Днешната стратегия също ще ни предложи борба сред две шампионки от Големия шлем в лицето на Петра Квитова и Йелена Остапенко. Чехкинята стартира сезона с две победи на United Cup и четвъртфинал в Аделаида, само че отпадна още във втори кръг на Australian Open. Впоследствие двукратната шампионка на Уимбълдън записа осминафинали в Доха и Дубай, а в първия си мач в Индиън Уелс победи в два сета международната №155 Елизабет Мандлик.

От своя страна Остапенко подсети за най-хубавите си дни, достигайки до четвъртфинал на Australian Open, след което игра на три следващи осминафинала – в Абу Даби, Доха и Дубай. Латвийката имаше проблеми в първия си мач в Калифорния, само че съумя да надделее в три сета над международната №44 Александра Саснович.

До момента Квитова и Остапенко имат девет мача между тях, като салдото е 5-4 в интерес на чехкинята. Последният от тези дуел бе миналогодишният край в Ийстборн, където Квитова победи с 6-3, 6-2.

Каролина Плишкова – Вероника Кудерметова (втори мач на Stadium 4, не преди 21:00 ч.)

Вероника Кудерметова започва в Индиън Уелс с двусетов триумф над Ана Блинкова, в който избави всички четири брейкпойнта, против които бе изправена. По този метод международната №11 записа своята десета победа в седмия си шампионат от началото на сезона, откакто преди този момент игра полуфинали в Доха и Аделаида и четвъртфинали в Аделаида и Дубай.

Днес Кудерметова ще играе в третия кръг в „ Рая на тениса “ за трети следващ сезон. През 2021 година тя загуби от Ига Швьонтек, само че година по-късно отстрани Наоми Осака, а след това стигна до първия си WTA 1000 четвъртфинал.

От своя страна Плишкова се нуждаеше от поврат, с цел да победи международната №60 Анна Калинская в първия си мач след шампионата в Дубай, от който се отдръпна поради вирусно заболяване. По този метод двукратната финалистка от Големия шлем взе реванш от рускинята за губата в първи кръг в Маями предходната година. Чехкинята към този момент има 14 победи в седем шампионата от началото на сезона (включително Индиън Уелс), до момента в който предходната година ѝ бяха нужни 13 съревнования, с цел да доближи тази численост. През последните месеци Плишкова записа някои доста мощни резултати на открит хард – полуфинал на WTA 1000 шампионата в Торонто и четвъртфинали на US Open и Australian Open.

Това ще бъде четвърти конфликт сред Плишкова и Кудерметова, като досега салдото е 2-1 в интерес на рускинята.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР