Обединеното кралство излезе от рецесията, тъй като икономиката отбеляза ръст

...
Обединеното кралство излезе от рецесията, тъй като икономиката отбеляза ръст
Коментари Харесай

Обединеното кралство най-накрая излезе от рецесията, като икономиката отбеляза ръст от 0,6%

Обединеното кралство излезе от рецесията, защото стопанската система означи растеж от 0,6%, демонстрират публични данни.

Страната е претърпяла две тримесечия на спад - което съставлява техническа криза - през последната половина на 2023 година Икономистите предвидиха усъвършенстване с 0,4% за последното тримесечие, само че Службата за национална статистика сподели в петък, че брутният вътрешен артикул (БВП) се прави оценка на покачване на по-бързо от предстоящото 0,6% сред януари и март.

Директорът на икономическата статистика на ONS Лиз Маккеоун сподели: „ След две тримесечия на стесняване стопанската система на Обединеното кралство се върна към позитивен напредък през първите три месеца на това година

„ Имаше необятна мощ в промишленостите на услугите, като търговията на дребно, публичният превоз и превозът, както и опазването на здравето, се показват добре. Производителите на коли също имат положително тримесечие. Те бяха единствено малко обезщетени от друго едва тримесечие за строителство. "

* Тов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР