Третият кръг от световната купа по модерен петобой ще се

...
Третият кръг от световната купа по модерен петобой ще се
Коментари Харесай

Световната купа по модерен петобой в Будапеща НА ЖИВО по БНТ 3

Третият кръг от международната купа по съвременен петобой ще се организира в едно от най-емблематичните места за този спорт - столицата на Унгария Будапеща. Унгарските петобойци са фамозни в света, а спортът е един от най-разпространените в страната.

Елитът на този спорт идва в града на Дунав, с цел да си оспорва купите в три категории - дами, мъже и смесена щафета. Състезанието е от изключителна значимост за струпване на точки в класирането, което ще дефинира 26-та финалисти, които ще си оспорват международната купа в Анкара през юни, като конкуренцията в турската столица е и първата опция за петобойците да завоюват квота за присъединяване на Олимпийските игри в Париж следващата година.

Световната купа в Будапеща е въведения преди последния кръг преди финала, който ще се организира в София, където борбата за попадане в първите 36 ще бъде извънредно оспорвана.

Домакините се надяват на триумф при дамите на Мишел Гуяш, която завоюва първата международна купа за годината в Кайро, като надпреварата предвещава да бъде оспорвано с наличието на италианката Елена Микели, германката Жанин Колман и олимпийската шампионка от Лондон 2012 Лаура Асадаускайте /Литва/, която се завръща след година и половина отвън спортния петобой.

При мъжете унгарците се надяват на чудесно показване от триото Болаж Сеп, Чаба Бом и Бенце Деметер, само че те ще се изправят в сериозна конкуренция с бронзовия медалист от олимпийските игри в Токио Джън Вунтае /Република Корея/ и все по-проспериращия Моханад Шабан /Египет/.

Българска национална телевизия 3 ще излъчва, както конкуренцията в Будапеща, по този начин и идващия старт от международната купа в София /11-14 май/.

Програмата на предаванията от унгарската столица:
28 май /петък/ - 15:45 ч. и 18:30 ч. - полуфинали /мъже/
29 май /събота/ - 11:00 ч. - край /жени/, 17:30 ч. - край /мъже/
30 април /неделя/ - 17:00 ч. - смесена щафета





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР