Трети фатален инцидент на главния път София-Варна в Ловешка област

...
Трети фатален инцидент на главния път София-Варна в Ловешка област
Коментари Харесай

След трета фатална катастрофа в Ловешка област патрулки ще стоят с включени светлини край пътищата

Трети съдбовен случай на основния път София-Варна в Ловешка област е лишил живота на жена в събота вечер. Жената е починала при преден конфликт сред лек автомобил и камион край село Български извор, наоколо до местата на предходните две тежки произшествия сред Сопот и Микре в петък и събота. За две денонощия в този отсег починаха общо 11 души и 26 бяха ранени, като четирима са в сериозно положение, оповестява БНР.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, шефът на ОДМВР - Ловеч и регионалният шеф инспектираха правата късно нощес. Разпоредено е полицейските патрули по пътя да се усилят двойно за всички почивни и празнични дни, и всички патрули на територията на страната да са с включени сигнални светлини.

" Един мини-кризисен щаб направихме, с цел да забележим какво е станало. Трети път злополука, отново погубен човек. Да забележим какво е това място. Моето терзание беше основно да забележим дали са изпълнени напътствията на основния секретар да се усили тук наблюдението и какви спомагателни ограничения да вземем, с цел да не се случи сходно нещо и на следващия ден. Не мога да допускам, че на това място поредна злополука с жертви ", разяснява вътрешният министър Валентин Радев.

" Мислим всевъзможни вариантни, само че отново ви споделям: сигурността и живота са в ръцете на водачите. И ние като водачи виждайки тези светлини би трябвало да се сетим, че това нещо се е случило и че ние не сме изключение и че в случай че не внимаваме може да се случи и на нас. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно забележима, знаците са обозначени. Всеки естествен лидер ще види, че това е обитаемо място и би трябвало да кара деликатно ", разяснява и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, представен от БНР.

Причините за тежката злополука сред рейс и камион от петък към момента се обясняват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР