Третата политическа сила БСП започна консултации с президента Румен Радев.

...
Третата политическа сила БСП започна консултации с президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Радев подчерта, че от БСП зависи парламентарното мнозинство, Левицата доволна от поканата на ИТН /видео/

Третата политическа мощ Българска социалистическа партия стартира съвещания с президента Румен Радев. В президентството пристигнаха водачът на партията Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, заместител - ръководител на парламентарната група на партията, както и Атанас Зафиров, заместител - ръководител на партията.

На влизане Корнелия Нинова съобщи, че всичко, което ще разискват ще бъде обществено и ще бъде разисквано на Националния съвет на партията в неделя.

Президентът Румен Радев съобщи пред Българска социалистическа партия, че е нужно отговорно държавно управление, което да се опре на необятна поддръжка. Той прикани столетницата да взе участие в разговора за бъдещето лице на държавното управление. Той съобщи, че социалистите могат да бъдат потребни в обществената политика, в областта на тези за децата, пенсионерите, опазването на здравето и други

" Предстои да работим интензивно върху това, което ви постоянно сте заявявали - разграждането на порочния управнически модел, оправянето с корупцията, решаването на обществените проблеми, на тежкото разделяне в приходите, неравенствата на българските жители. За да се получи всичко това е нужно дейно, отговорно държавно управление, което да се опре на необятна парламентарна поддръжка. Конфигурацията в българския парламент по този начин е отредена, че от Българска социалистическа партия зависи постигането на това стабилно парламентарно болшинство. Не единствено математически ", сподели президентът Румен Радев.

Важно е бъдещото ръководство на страната да се образува към ясни цели, сподели още той. Надява се Българска социалистическа партия да устои целите и потребностите на жителите в този разговор.

" Мисля, че може да намерите доста пресечни точки, в които да постигнете по този начин нужния консенсус за сформиране на държавно управление. Знаем какви ще са следствията, в случай че не успеем да съставим държавно управление и отидем на още едни предварителни избори. Целта е сформиране на държавно управление и мисля, че " Българска социалистическа партия за България " може да сложи ясни цели ", добави Радев.

" Бих посъветвал да се прегледат и предложенията на служебния кабинет, те касаят и вашите оферти за преизчисляването на пенсиите. Всичко е подплатено финансово, тъй че от 1 септември да няма български пенсионер под прага на беднотия. Става дума за над 40% от тях, което е неприлично ", сподели още президентът.

Всичко, което чуем като оферти в събота, ще го отнесем към Националния съвет. Българските гласоподаватели могат да разчитат на надпартийно мислене от страна на Българска социалистическа партия, с цел да бъде формиран виновен кабинет, съобщи Корнелия Нинова. Тя още веднъж повтори, че Българска социалистическа партия е подготвена да получи мандат и той да не бъде върнат.

" България е изправена пред съществени провокации както вследствие на Коронавирус рецесията, по този начин и икономическите, и обществени последствия от нея. Предстои ни да приемем актуализация на бюджета, добре е, че служебният кабинет е подготвил вид. За нас е извънредно обезпокоително социално-икономическото положение, поради възходящите цени на съществени артикули и услуги. Този път би трябвало да се опитаме да съставим постоянен кабинет с ясни цели и времеви небосвод ", уточни Нинова.

Тя дефинира като добър знак поканата за разговор с " ИТН ", тъй като до неотдавна партията на Слави Трифонов определяше Българска социалистическа партия като част от статуквото. Нинова изясни, че след срещата с Има Такъв Народ Националният съвет на партията ще вземе решение по какъв начин да работят по-напред.

" Българските жители могат да разчитат на Българска социалистическа партия за разсъдък, надпартийно мислене и грижа - за сформиране на постоянен кабинет. Ако не се стигне до реализация на първия и втория мандат, ние имаме политическо решение - в случай че ни връчите третия мандат, ще опитаме да съставим кабинет ", обърна се водачът на социалистите към президента.

Държавният глава беше безапелационен, че длъжностен кабинет не може да се оправи с провокациите пред страната, като даде образец с Плана за резистентност и развиване.

Той добави, че няма да бърза с връчването на първия изследователски мандат, до момента в който не се изчерпат всички варианти за намиране на формула за устойчиво ръководство.

По-рано президентът Румен Радев разговоря с Има Такъв Народ, а ГЕРБ - Съюз на демократичните сили невиждано не се явиха на договарянията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР