Третата по големина демокрация в света - Индонезия, отваря избирателните

...
Третата по големина демокрация в света - Индонезия, отваря избирателните
Коментари Харесай

Избори в Индонезия: Третата по големина демокрация в света избира президент и парламент

Третата по величина народна власт в света - Индонезия, отваря изборните си секции за близо 205 милиона гласоподаватели на изборите за парламент и президент.

Десетки хиляди претенденти се борят за към 20 000 места на национално и провинциално равнище. Около 10 000 кандидати от 18 политически партии се борят единствено за 580-местния парламент в столицата Джакарта.
Продължаващият напредък на стопанската система, управлението на инфлацията и основаването на работни места са едни от най-належащите въпроси съгласно гласоподавателите.
Виктория Милко, кореспондент на Associated Press

От политическите партии се изисква да имат минимум една жена на всеки три позиции в листите си. Партиите се нуждаят от най-малко 4% от гласовете в цялата страна, с цел да получат посланичество в националния парламент.

Президентският избор ще дефинира кой ще наследи президента Джоко Видодо, който извършва своя втори и финален мандат.
Социологическите изследвания предвиждат, че министърът на защитата Суби Анто евентуално ще завоюва първия тур. Но дали ще съберат задоволително гласове, с цел да завоюва изрично изборите или ще взе участие в балотаж, към момента не е ясно, защото претендентите би трябвало да си обезпечат над 50% от гласовете, с цел да завоюват.
Виктория Милко, кореспондент на Associated Press

За да номинира претендент за президент, дадена политическа мощ би трябвало да управлява минимум 20% от местата в националния парламент.

Официалният развой на броене на гласовете е дълъг и трудоемък и може да отнеме до 35 дни, оптималното време, регламентирано от Избирателния закон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР