Треньорката на ЖФК Лудогорец Елена Пеева говори в интервю за

...
Треньорката на ЖФК Лудогорец Елена Пеева говори в интервю за
Коментари Харесай

Елена Пеева: Дългосрочният план пред ЖФК Лудогорец е титлата

Треньорката на ЖФК Лудогорец Елена Пеева приказва в изявление за Дарик радио и dsport за задачата пред водения от нея отбор, за аргументите за съглашението с първенците от Разград, както и за поддръжката и уважението, което са срещнали девойките. Пеева призна, че в ЖФК Варна са имали диалози преди този момент и с Черно море, и със Спартак Вн. Ето по какъв начин тя обоснова решението ЖФК Варна да стане ЖФК Лудогорец:

" Нещата стоят по следния метод: Имахме диалози и с Черно море, и със Спартак. Уважаваме се с сътрудниците, помагали сме си, само че при тях не е залегнало това да се развива женския футбол. При тях на този стадий това не е залегнало като точка, върху която да желаят да работят. Когато пътищата ни се пресякоха в Лудогорец, усетихме разликата и по какъв начин са в светлинни години напред в мислене, във всичко. Не го вършат за това, че футболният съюз е споделил, че би трябвало да има женски тим. По-рано те към този момент са коментирали, че би трябвало да имат подобен тим, защото в целия свят огромните тимове го имат. огромното очакване, което имахме през всичките тези години, дружно с девойките, си е заслужавало. Тук срещаме една невероятна поддръжка, необикновено отношение. Подходът към девойките е като към представителния тим на мъжете. Имаме към този момент построена обща тактика, по която да се развиваме, освен за тази или другата година, а в дълготраен проект. Това са хора, които мислят за бъдещето. Да, във Варна сме, само че те ни обезпечават къде да упражняваме, екипировка, пътешестване. мислят за девойките. Оглеждаме се към този момент да си имаме персонален терапевт. това е необикновено равнище спрямо това, което бяхме със събиране на персонални средства, с цел да си платим теренчето, на което ще упражняваме. Радвам се, че пътищата ни се пресякоха. хората тук работят по метода, по който съм виждала в националните тимове.

Тренировъчната седмица ни протича във Варна. По-голямото ядро от девойките са си от Варна. Терените се обезпечават от Лудогорец, тъй като ние към този момент сме Лудогорец. Транспортни разноски, всичко, което ни е належащо, ни се обезпечава. Нищо не ни липсва. Предоставят ни се условия, в които единствено би трябвало да упражняваме и да надграждаме пестепенно. Целта пред Лудогорец е шампионска купа на България. Щом си Лудогорец, би трябвало да си №1. Целта е сложена. Но не е от през днешния ден за на следващия ден.

Тя показа и за забавна самодейност след първото домакинство на ЖФК Лудогорец против Дунав Рс.
Чуйте целия диалог в приложения звуков файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР