Треньорът Вахид Хилилходжич смята, че са му отнели гордостта, след

...
Треньорът Вахид Хилилходжич смята, че са му отнели гордостта, след
Коментари Харесай

Предишният селекционер на Мароко се оплака за пропуснатия шанс

Треньорът Вахид Хилилходжич счита, че са му лишили гордостта, откакто го уволниха от поста селекционер на Мароко през лятото, като го лишиха от опцията да води отбора на Световното състезание в Катар, където “атласките лъвове " направиха възторг.

" Те ме лишиха от гордостта ми. Не мога да не помни това, нито да им простя. Защото това щеше да бъде и сбогуването ми с кариерата на треньор ", сподели 70-годишният Халилходжич пред хърватския информативен уебсайт tportal.hr.

Отборът на Мароко, воден от Уалид Реграги, се трансформира в първия африкански отбор, който доближава до полуфиналите на Мондиал, като отстрани по пътя си Испания и Португалия. Тимът приключи на четвърто място, откакто загуби дребния край от Хърватия.
53  Мароко 1:0 Португалия, 1/4-финал на Мондиал 2022
Халилходжич сподели още, че даже достойнството, която му е оказал наследникът му, не може да прикрие горчилката, нито да компенсира това, което е изпуснал на шампионата.

Халилходжич бе на поста от 2019 година, само че бе заставен да напусне през август поради спор с федерацията и в частност със звездата Хаким Зиеш, който беше отстранил от тима поради нарушение на дисциплината, по негови думи. Мароканската федерация тогава посочи разлъка " по взаимно единодушие " поради " разлики от позиция на подготовката на Атласките лъвове ".
 Халилходжич: Зиеш не е човек, на който може да се разчита Халилходжич: Зиеш не е човек, на който може да се разчита
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР