Треньорът по художествена гимнастика Илиана Раева бе предложена за награждаване

...
Треньорът по художествена гимнастика Илиана Раева бе предложена за награждаване
Коментари Харесай

Предлагат Илияна Раева за орден „Стара планина“ първа степен

Треньорът по художествена гимнастика Илиана Раева бе препоръчана за награждаване с медал „ Стара планина “ първа степен . Това реши Министерски съвет, като се базира на извънредно огромните ѝ заслуги към страната ни в региона на спорта . Предложението за награждаване е на министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

От Министерски съвет припомнят, че пътят на Илиана Раева е посипан с голям брой победи – като гимнастичка, като основател на първия частен състезателен клуб по художествена гимнастика и като треньор и старши треньор в националния тим по художествена гимнастика.

Под нейно управление през 2016 година българските гимнастички печелят бронзов орден на Олимпийските игри в Рио , а през 2021 година завоюват историческия първи златен орден в Токио . Ръководена от Илиана Раева, Българската федерация по художествена гимнастика е провела 12 международни купи , 12 интернационалните шампионата, две международни шампионати и едно европейско състезание в България.

Награждаването на Илиана Раева е голямо самопризнание за приноса ѝ за развиването на спорта художествена гимнастика в страната ни, както и за издигането на престижа на България измежду интернационалната общественост.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР