Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде пресконференция преди Вечното дерби

...
Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде пресконференция преди Вечното дерби
Коментари Харесай

Саша Илич: Мачът с Левски е №1 за нас

Треньорът на ЦСКА Саша Илич даде конференция преди Вечното дерби против Левски ор 11-ия кръг на Първа лига, което ще се организира в неделя от 16.45 часа на националния стадион “Васил Левски ”. Главен арбитър ще е Драгомир Драганов.

Илич изрично дефинира дуела като “най-важния в българското състезание ” и добави, че един футболист може да направи разликата.

“Пред нас следва най-важния в българското състезание – дербито. Всички живеят за този мач. Дербито е характерен мач, тъй като в случай че някой футболист има ентусиазъм, той може да донесе успеха от една обстановка. Дори и да имаме такава обстановка, този футболист не може да го направи, в случай че целият тим не играе тактически добре ”, стартира сръбският експерт.

Треньорът на ЦСКА сподели няколко думи и за своя конкурент край тъчлинията в неделя Станимир Стоилов.

“И като състезател са ме учили, че моментната форма и резултатите не оказват въздействие в едно дерби. Левски е ммного добър тим, който е воден от приказен треньор, който е измежду най-хубавите български треньори. Ние също имаме нашите мощни страни и считам, че който тим направи по-малко неточности, той ще се поздрави с успеха ”, съобщи Илич.

Сърбинът разкри още и на кои футболисти ще може да разчита по време на безконечното дерби в неделя.

“Асен Дончев е контузен и няма да бъде включен в групата за мача. Енес Махмутович през днешния ден възобнови тренировки, защото към този момент не усеща болки и е подготвен за мача. От тримата нови футболисти, двама са подготвени за игра. Мисля, че ще можем да използваме Шагоян в мача и това е една от аргументите да съм ухилен и благополучен ”, сподели наставникът.
Преди това шефът Гриша Ганчев към този момент надъха играчите.

Треньорът на ЦСКА добави още, че неговите футболисти не се нуждаят от спомагателна мотивация за този мач, само че бе безапелационен, че ще изисква от тях да бъдат пределно съсредоточени.

“Този мач ни демонстрира, че една самостоятелна неточност може да докара до загуба. Ако сме задоволително съсредоточени, не би трябвало да вършим неточности. Мачът ще бъде пред цялостни трибуни, с добра атмосфера и може да е нож с две остриета. Ние обаче разполагаме с задоволително опитни футболисти и това не би трябвало да им въздейства. Футболистите нямат потребност от спомагателна мотивация, тъй като знаят какво може да ни донесе този мач. Това, което желая от тях, е да играят мъдро, да не се въздействат от атмосферата и да бъдат съсредоточени ”, разяснява Илич

Накрая Саша Илич приказва и за почитателите на ЦСКА, разкривайки, че в клуба вършат всичко допустимо, с цел да ги върнат по трибуните.

“За следващ път споделям, че за нас почитателите са задоволително значими. Не съм бил тук, когато е почнал протестът, само че ние се опитваме с игра, с победи и положително показване да върнем почитателите по трибуните. С тяхната поддръжка ние сме доста по-силни ”, приключи Саша Илич.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР