Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров готви дефанзивна тактика за двубоя

...
Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров готви дефанзивна тактика за двубоя
Коментари Харесай

Херо готви дефанзивна тактика за Милан

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров готви отбранителна тактичност за дуела с Милан от първия 1/16-финал за Лига Европа. Целта пред Херо ще е отборът му да вземе добър турнирен резултат, който да му остави шансове за реванша с италианския гранд. Лудогорец приема “росонерите” в четвъртък, 15 февруари, от 20:00 часа, а вторият дуел е седмица по-късно - на 22 февруари, от 22:05 часа.

Най-важната задача пред разградчани ще е да не позволен гол в мрежата си. Те ще се стремят дълготрайно да владеят топката, само че да не се хвърлят в масирани офанзиви. По-скоро ще дебнат за контри, при които да употребяват бързината на фланговите си играчи. Димитров към този момент сподели през есента, че тимът му може да е като хамелеон. В дуелите от груповата фаза на Лига Европа Херо употребява няколко тактически схеми. Веднъж игра с трима централни бранители, а в множеството мачове излизаше на терена без чист нападател, а с “фалшива деветка”.



Най-големите терзания на наставника са за това по какъв начин ще се оправи отбраната в отсъствието на Натанаел. Бразилецът е осъден за първия дуел. В неговата зона се чака да работи Лукас Саша. Универсалният футболист има публични мачове в дясната зона на защитата, само че по време на контролите бе налаган отляво.

И двата дуела с миланския гранд ще пропусне Клаудиу Кешерю, който е лишен от спортни права за две срещи в евротурнирите. Очаква се дебют да направи полският таран Якуб Шверчок. Централният нападател бе притеглен от Заглембе (Любин) (16 гола в 21 мача през есента), като за правата му бяха платени към 1 милион евро. Шверчок вкара 4 попадения в 4-те контроли в Туриця.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР