Треньорът на Левски Николай Костов определи група от 19 футболисти

...
Треньорът на Левски Николай Костов определи група от 19 футболисти
Коментари Харесай

Официално: Левски с Уелтън, но без петима в дербито

Треньорът на Левски Николай Костов дефинира група от 19 футболисти за гостуването на Локомотив (София) по-късно през днешния ден.

Голямата вест за " сините " е, че в групата се завръща възобновеният нападател Уелтън, който не игра близо месец за тима.

Не е ясно дали той може да стартира като титуляр за Левски или треньорският щаб възнамерява да го пусна в игра в хода на мача.

В групата на Левски не са обаче бразилците Цунами и Роналдо, родният национал Кристиан Димитров, атакуващият състезател Джавад ел Джемили и вратарят Николай Михайлов.

В разширения тим още веднъж са юношите Виктор Любенов, който бе титуляр против Дунав за Купата на България, Дейвид Михалев, Кристиян Йовов и Преслав Бачев.

Иначе Локомотив Сф и Левски излизат през днешния ден за 16-и път в турнирен мач в дома на „ червено-черните ”. Балансът там към момента е позитивен за „ сините ”, само че в последните години той от ден на ден се утежнява за тях. Локомотив Сф завоюва четири от последните пет турнирни конфликта против този противник на стадиона в „ Надежда ”. Те бяха много разграничени един от различен във времето, защото „ червено-черните ” отсъстваха от елита сред 2015-а и 2021 година.

Най-пресен, несъмнено, е споменът от трагичната победа на Локомотив Сф през предишния сезон с 3:2. Победното попадение за домакините бе вкарано и направено от двама юноши на Левски – Илия Димитров и Ивайло Найденов. Голът дълго време бе обсъждан преди да бъде доказан. Главният арбитър Валентин Железов бе привикан да го види още веднъж, защото офанзивата на Локомотив започва с игра с ръка на Божидар Кацаров. Той обаче не се съобрази с рекомендацията на видеоасистент съдиите и призна попадението, което вбеси „ сините ”. Авторът на втория гол за тях – Патрик-Габриел Галчев пък бе „ замразен ” за дълго време от Станимир Стоилов след попадението си. Той се разписа с прекрасен шут, само че не се зарадва поради предишното си, което е обвързвано с Локомотив, а това очевидно не се хареса на тогавашния му треньор. Този мач се помни и с това, че тъкмо преди него тежко се контузи Билал Бари, а при първия гол на домакините Пламен Андреев несъзнателно стъпка Сонко Сундберг и го извади от дербито с ЦСКА-София в идващия кръг.

Цялостният баланс от това дерби в „ Надежда ” в изиграните 15 мача възлиза на 4 победи за Локомотив, 5 равенства и 6 победи за Левски, при голова разлика 13:17 за „ сините ”.

Ето и цялостната група на Левски: Пламен Андреев, Иван Андонов, Жереми Петрис, Патрик-Габриел Галчев, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Виктор Любенов, Вендерсон Цунами, Андриан Краев, Дарлан, Асими Фадига, Асен Митков, Дейвид Михалев, Асен Чандъров, Марин Петков, Кристиян Йовов, Уелтън, Рикардиньо и Преслав Бачев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР