Треньорът на Интер Симоне Индзаги очаква доста оспорван двубой с

...
Треньорът на Интер Симоне Индзаги очаква доста оспорван двубой с
Коментари Харесай

Индзаги: Детайлите ще направят разликата

Треньорът на Интер Симоне Индзаги чака много оспорван дуел с на финала за Купата на Италия в сряда вечерта. Той е на мнение, че дребните елементи ще създадат разликата в мача и ще дефинират спечелилия.

" Това е край, тъй че няма подготвена рецепта за победа. В този мач би трябвало да играем, знаейки, че против нас е мощен противник и би трябвало да дадем 110%, в случай че желаеме да реализираме втората си цел за сезона. Предстои ни значима седмица. Знаем какво постигнахме до момента и какво градим тук. Справяме се добре, с помощта на играчите. Очакванията се покачиха и ние одобряваме тази отговорност. Спечелихме първи трофей през януари, само че в този момент би трябвало да гледаме напред, а по-късно и към последните два мача от сезона. Свършихме голяма работа. Има доста защо да играем в последните 15 дни. Може би не сме очаквали, че ще стигнем дотук ", призна Индзаги.

" Детайлите ще създадат разликата. Двата отбора се познаваме добре, срещнахме се три пъти през сезона и на терена ще има доста класа и от двете страни. Ще би трябвало да вземем верните решения в сложните моменти. Дължа всичко на тима. Те постоянно подкрепяха мен и моя щаб. Това е страховит сезон, изиграхме 50 мача и считам, че през 5-7 месеца показахме добър футбол. Изпуснахме някои точки в избрани мачове, само че в случай че се върнем към представянето ни против Ливърпул, към метода, по който стигнахме до този край, бих се радвал още веднъж да загубим тези точки ", сподели още наставникът.

Интер продължава да е в борбата за Скудетото, като до последно ще се гони с огромния си противник Милан. Затова и експертът призна, че би предпочел финалът за Купата да е след края на сезона.

" В момента не би трябвало да мислим за Серия " А ". Не е елементарно. Може би щеше да е по-добре да играем този мач след края на сезона, само че няма проблем. Бил съм на сходни финали и като състезател и като треньор. Понякога те са били след края на сезона, различен път - не. Но постоянно сме се съобразявали със обстановката. Всеки край е значим ще би трябвало да покажем експедитивност и увереност, детайлите ще създадат разликата. Вече три пъти играхме против Ювентус, за последно през април. Всеки мач е друг. Очаквам да се получи отворен конфликт с доста класа. Ще би трябвало да подходим вярно, да създадем по-малко неточности, да покажем сърце. Това ще е 50-ият ни мач за сезона, само че ние постоянно даваме най-хубавото от себе си ", добави Симоне.

Специалистът ще се завърне в Рим, където мина огромна част от кариерата му като нападател и треньор на Лацио.

" Ще бъде особено да играем тук. Прекарах 21 години от живота си на това място. Ще бъде вълнуващо. Ще се видя с доста хора, които се грижеха за мен в Рим. Сега съм горделив да бъда треньор на подобен огромен тим. Имаме още два трофея, за които да се борим, като би трябвало да подходим с религия и почитание към нашите противници. Трябва да бъдем гладни за победа. Последният път, когато видяхме трофей, обезверено искахме да го спечелим. Интер не е вдигал Купата на Италия от 10 години. Винаги сме чувствали поддръжката на почитателите ни, както вкъщи, по този начин и в гостуванията. Утре е следващият значим мач, само че аз съм сигурен, че тифозите ще бъдат зад нас ", сподели още наставникът.

Накрая той разяснява проблемите в състава си преди мача.

" Всички са разполагаем, като се изключи Матиас Весино, който почувства болки през вчерашния ден и ще отсъства три или четири дни. Нищо съществено, само че няма по какъв начин да играе на следващия ден. Бастони се завръща, само че би трябвало да преценява дали е подготвен за игра. Все още имам някои съмнения към състава, само че по този начин е при всеки треньор. Ще имаме лека подготовка сутринта и по-късно ще дефинира единайсеторката. Хакан Чалханоолу имаше страховит сезон. Той смени тима си през лятото, само че сподели качества и неизменност. Той ни оказа помощ да създадем още една крачка напред през този сезон. Хакан е приключен полузащитник, който играе добре и ще продължи да го прави и отсега нататък ", приключи Индзаги.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР