Треньорът на Франция Дидие Дешан знае, че много хора искат

...
Треньорът на Франция Дидие Дешан знае, че много хора искат
Коментари Харесай

Дешан: Знам, че някои французи искат Меси да спечели титлата

Треньорът на Франция Дидие Дешан знае, че доста хора желаят да видят Лионел Меси като международен първенец и ще поддържат Аржентина в утрешния край на Мондиала. Наставникът приказва за положението на неговите играчи, Килиан Мбапе и противника.

Попитан дали се усеща уединен на фона на травми, вируса и желанието на мнозина за победа на Меси, той отговори: “Често имам сходно чувство, само че нямам проблем да съм самичък. Това не ме тормози. Винаги има някои неясноти. Ние сме тук и сме създали всичко допустимо, с цел да се подготвим за мача.

Лионел Скалони също трябваше да се оправя с някои провокации. Не съм угрижен или уплашен за срещата. Когато се подготвяш за сходен мач, би трябвало да останеш спокоен и съсредоточен. Знам, че аржентинците и доста хора по света, евентуално и някои французи, ще се надяват Лионел Меси да завоюва Световното, само че ние ще създадем всичко допустимо да реализираме задачата си, която е купата ”.

Дешан приказва за положението на играчите си, част от които са заболели от вирус, който върлува във френския лагер. Защитниците Дайо Упамекано, Ибрахима Конате, Рафаел Варан, полузащитникът Адриен Рабио и нападателят Кингсли Коман се заразиха през седмицата, само че множеството от тях към този момент са възобновени. В петък единствено Конате, Коман и Варан пропуснаха отборната подготовка, а Рабио и Упамекано възобновиха занимания откакто не взеха присъединяване в полуфинала против Мароко в сряда.

„ Опитваме се да взимаме оптимални защитни ограничения, да се приспособяваме и да се оправим с това, без да прекаляваме. Очевидно обстановката е такава. Щеше да е по-добре да не беше по този начин, само че ще се оправим по допустимо най-хубавия метод “, разяснява Дидие Дешан.

“За край постоянно се подготвяш малко по-различно, тъй като има избрани страсти, които се отразяват друго на играчите. Бих споделил, че през 2016 година не беше съвършено, вижда се от резултата. През 2018 година беше доста по-добре и играчите свършиха невероятна работа. Когато за един футболист е първи край, те не знаят какво да чакат. Когато си играл на край, това оказва помощ.

Нашият опит ще ни помогне. Гледахме и анализирахме мачовете на Аржентина и имаме точна информация, само че, несъмнено, те могат да излязат с друг състав на следващия ден. Нищо не ги стопира, само че това важи и за нас. Мароко да вземем за пример стартира полуфинала с петима в отбрана, което не бяха правили преди на шампионата. Трябва да си подготвен за всевъзможен сюжет ", сподели още наставникът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР