Треньорът на българския национален отбор по шахмат, който стигна до

...
Треньорът на българския национален отбор по шахмат, който стигна до
Коментари Харесай

Петър Арнаудов: Шахматистките ни са превърнали своето хоби в професия

Треньорът на българския народен тим по шахмат, който стигна до европейската купа Петър Арнаудов съобщи, че състезателките са трансформирали своето занимание в специалност и обичат това, което вършат.

" Не мисля, че те са се отказали от нещо. Напротив. Те са трансформирали своето занимание в специалност и те откровено обичат това, което вършат. Толкова са млади, а към този момент са обиколили целия свят, към този момент са титулувани ", показа експертът в предаването " Панорама ".

Той счита, че този спорт има способноста и да възпитава.

" Шахът учи на много качества. Те към този момент са построени като персони - независими, амбициозни, стимулирани, умни... Много са позитивните страни. Не мога да откроя една, само че може би упоритостта и мотивацията е водеща при всички ", сподели Арнаудов пред Българска национална телевизия.

Друга от героините на европейското състезание - Белослава Кръстева съобщи, че всеки един компромис, който е правила поради спорта си е коствал.

" Никога не съм се замисляла, че е би трябвало да се откажа от нещо значително. Смятам, че всеки един компромис си е коствал ", разяснява тя.

Състезателката счита, че фамилията й е в основата на нейните триумфи в шаха.

" Винаги съм имала доста положителни треньори. Винаги ми е давало мощ желанието да се усъвършенствам, както и търсенето на нови пътища към триумфа. Винаги съм усещала поддръжката на моите родители. Имам едно доста хубаво семейство. Имам по-малка сестра, която е цигуларка. Ъова, което вършат родителите, е да демонстрират разнообразни действия, с които да се занимават и те да го поддържат ", сподели Кръстева.

В " Панорама " гостуваха още Белослава Кръстева и треньорът Петър Арнаудов.

Вижте цялото изявление във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР