Трайчо Трайков коментира ситуацията с газа:Сега е война и газът

...
Трайчо Трайков коментира ситуацията с газа:Сега е война и газът
Коментари Харесай

Трайчо Трайков за газа: Сега е война и газът е оръжие. Въпросът е колко е разумно да си го държиш до слепоочието

Трайчо Трайков разяснява обстановката с газа:

Сега е война и газът е оръжие. Въпросът е какъв брой е рационално да си го държиш до слепоочието и дали няма да се дръпне спусъка. Това мнение изрази Трайчо Трайков в ефира на Нова телевизия по отношение на подновяването на договарянията с „ Газпром “.

Дипломатът Милен Керемедчиев съобщи от своя страна, че сега се приказва по-скоро за политически дейности, в сравнение с за стопански. „ Виждаме, че ние се опитваме да търсим други възможности, само че те по никакъв метод не могат да бъдат обезпечени. Русия ще се стреми да употребяват тази нервност с газа, с цел да се бърка в политическите ни работи “, сподели той. Според него сега ние нямаме съображение да сме страната, която не извършва контракта. „ Ние сме изрядната страна. Ако почнем да водим договаряния, ще се съгласим с новите условия. А това е нарушаване на контракта “, изясни той. „ Ние влизаме в една клекнала и прегърбена позиция, която няма да ни докара никакви дивиденти “, счита Керемедчиев. 

Попитан какъв брой евентуално е да се стигне до арбитраж Трайков съобщи, че той е толкоз евентуален, колкото ние желаеме. „ Трябва да е ясно, че цените на „ Газпром “ порастват с тези на пазарите “, сподели той. Керемедчиев съобщи, че настоящото мислене сега е за внезапен завой към Русия. " Трябва да търсим правата си за нарушаване контракт, само че дали ще го създадем е различен въпрос. По-скоро не желаеме да разсърдим Русия ", сподели дипломатът. И Трайков, и Керемедчиев обявиха, че не е трябвало да се отхвърляме от танкерите с полутечен газ от Съединени американски щати. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР