Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем, посочват психолози.

...
Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем, посочват психолози.
Коментари Харесай

Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем

Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем, показват психолози. Детските контузии са отрицателни думи или дейности, ориентирани към дете, които имат съществено влияние върху неговото психическо положение. Те не се виждат на пръв взор. Но в бъдеще, когато се случи нещо сходно на обстановката, това ще провокира цяла вълна от паники, терзания и отрицателни страсти.

 

Детските контузии са резултат от несъвършена фамилна система и погрешно образование. По-голямата част от хората имат разнообразни детски контузии, тъй като са им се случили неприятни прекарвания през детството.

Някои образци за детски контузии са:

„ Никой не се нуждае от мен “

 Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем

Родителите са насочили всичките си сили и желания към професионалната си активност и кариерно израстване. В развъждането на детето вземат участие баби, бавачки и детски градини. Родителите отпътуват за уикенда и детето е бомбардирано с играчки, джаджи и всичко, което не му пречи. Пораствайки, детето схваща, че му „ заплащат “, че в действителност пречи на всички, че никой не се нуждае от него. И като възрастен, подобен човек самичък ще стартира да напуща всички, с цел да не бъде зарязан: колегата си, работата си, плановете си. Страхът от занемаряване е доста мощна страст, която визира целия живот.

 

Репресивни родители

 Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем

Ако в детството ни някой е бил доста строго наказван за най-малкото нарушаване на нормалната рутина, за детски смешки и всевъзможни потребности, надхвърлящи фамилните правила, тогава това се фиксира в съзнанието за дълго време. Детето пораства едва, взема решение, че в никакъв случай няма да изпадне в подвластни връзки, само че жаждата за мемоари от детството ще остане в подсъзнанието. И всички, с които детето може да построи връзка, ще се окажат твърди, тиранични персони, които ще потискат жертвата си.

Игнориране на потребностите

 Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем

Такива пострадвания могат да бъдат породени или от несъразмерна отбрана, или от игнориране на детето. В случай на нараснала родителска грижа, детето израства изцяло безпомощно, лишено от опцията да избира независимо и некомпетентно да се оправи с действителностите на живота на възрастните. То не знае по какъв начин да построява връзки в персоналния си живот, тъй като никой не го е научил на това.

Ако потребностите на детето просто са били пренебрегнати: не са се вслушвали в мнението му, не са споделяли намерено, обезценявали са успехите и страховете му, тогава то ще израсне с ниско самочувствие. То ще пренебрегне своите цели, същински стремежи, потребности и ще избере сътрудник, който също ще продължи сполучливо делото на родителите си.

Избягвайте измяната

 Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем

Такава контузия поражда, когато родителите се развеждат или когато са толкоз съсредоточени върху себе си, че детето на практика не ги вижда. Започва да се самообвинява: „ Ако бях добър, това в никакъв случай нямаше да се случи, баща си отиде поради мен “ или таи завист към двамата родители, поради които не е имало обикновено детство.

То стопира да се доверява на всички, изцяло управлява живота и сътрудниците си, с цел да предотврати изменничество в бъдеще. И, несъмнено, малко хора могат да изградят мощна и хармонична връзка с толкоз надълбоко травмиран и недоверчив човек.

Възпитание с санкции

 Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем Травми от детството, които ни пречат, когато пораснем

С такова дете е употребен единствено принудителен способ на образование – с колан, насмешки, обидни изявления, отнемане от наслада. И като възрастен подобен човек ще придвижи върху децата си всичко, което не може да изрази на родителите си: цялото възмущение за неуспехите и неприятностите, болката от детството си. Те не схващат, че могат да възпитават своите деца по друг метод, без морално оскърбление или физическо наказване.

Жестокостта и тиранията се пораждат в родителите, не тъй като са неприятни, а тъй като самите те са възпитани по този метод. Агресията във възпитанието ще се предава в такива фамилии като обикновено държание на всички последващи генерации.

За да се освободите от родителските настройки, би трябвало да осъзнаете потребностите си, да разберете по какъв начин виждате живота си, колегата си, по какъв начин желаете да възпитавате децата си. И тогава няма да предавате отрицателни стратегии на вашите деца и внуци. Трябва да работите върху себе си, да положите старания и да продължите напред. Невинаги ще бъде елементарно или просто, само че си заслужава.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР