Транзитният трафик в Пловдив е един от основните проблеми за

...
Транзитният трафик в Пловдив е един от основните проблеми за
Коментари Харесай

Вътрешната магистрала на Пловдив, която ще обере транзитния трафик в града

Транзитният трафик в Пловдив е един от главните проблеми за тапите в града. Всеки месец се регистрират милиони коли, които влизат и излизат в града. Двата съществени казуса са неналичието на приключен ринг  на Околовръстното шосе, както и една връзка директна връзка – север – юг в града, която е през бул. „ Цар Борис III Обединител ”.
Прочетете още
Проектът за вътрешноградска автомагистрала включва връзка, която от формалния вход на Пловдив – Голямоконарско шосе директно  да изкарва колите на Околовръстното шосе през бул. „ Васил Априлов ” и „ Македония ” и „ Д. Талев ”.

В предишния мандат бе уголемен бул. „ Васил Априлов ” от Централна гара до Пещерско шосе, а сега се работи по пробива на Централна гара. След неговото стартиране трафикът по бул. „ Васил Априлов ” ще нарасне доста, а това ще сътвори проблеми в тесния сектор. През този мандат се отчуждиха десетки парцели за разширението му.  То се планува  от ул. „ Войнишка популярност “ до бул. „ 6 септември.  Община Пловдив избраха реализатор и за реконструкцията и разширението на „ Голямоконарско шосе ”.

Според пътните специалисти наред с плана за връзка север-юг към нея би трябвало да се добави и трафика, който ще се усили доста по бул. „ Пещерско шосе ”. В градоустройствените проекти се планува се булевардът да се разшири на два стадия – от улица „ Явор “ до бул. „ Копрвищица “, и от прелеза до бул. „ Васил Априлов “. Във  вторият стадий е включено и премахването на паважа и полагането на асфалт.

НКЖИ към работи по плана за жп възел Пловдив стадий 2, който планува премахването на жп прелезите и повдигането на линиите посредством естакада.

Така се чака тази зона да бъде най-натоварената в западната част на града, само че ще се облекчи и доста придвижването по „ Цар Борис III Обединител ” и бул. „ Руски ”.  

В транспортната скица на Общия организационен проект са дадени и главните артерии, по които Община Пловдив би трябвало да работи за построяването на западната дъга. Тя включва „ Модър-Царевец ”, продължението на бул. „ Свобода ”, както и нов мост над река Марица на бул. „ Копривщица ”.

Община Пловдив работи по всички от изброените планове без разширението на „ Пещерско шосе ”.  Отчуждения вървят по бул. „ Васил Априлов ” и бул. „ Свобода ”, построява се „ Модър-Царевец ”, пробивът на Централна гара, а мостът над река Марица към този момент има подготвен механически план и отчуждени парцели.

В идващия мандат точно това са плановете, за които Община Пловдив би трябвало да откри запас, с цел да довърши западната част на града, която се чака да поеме забележителна част от трафика, който и в този момент не е малко.  

В източната част на Пловдив доста облекчение на трафика се чака, откакто бъде построен новия лъч на Околовръстното шосе, който би трябвало да започва през тази година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР