Транспортният министър Росен Жлеязков не споделя виждането, че в страната

...
Транспортният министър Росен Жлеязков не споделя виждането, че в страната
Коментари Харесай

Росен Желязков: Не мисля, че правителството е закъсняло с мерките срещу COVID-19

Транспортният министър Росен Жлеязков не споделя визията, че в страната има безпорядък във връзка с преодоляването на пандемията. Това съобщи самият той в изявление за бТВ.

"Всички ограничения се взимат съгласно степента на повишаване на пандемичната обстановка. Вие помните, че имахме закон за изключителното състояние, ограниченията след приключването на неговото деяние бяха ясно планувани, както и периода за продължение на избрани ограничения за стопанската система, по този начин и за подготовката на системата. Виждате, че и в други страни, които са мощно наранени, ограниченията се вземат стъпаловидно. Не мисля, че държавното управление е закъсняло с ограниченията ", разяснява министърът.

"Самата здравна колегия прави взаимоизключващи се оферти за това по кое време пациентът би трябвало да постъпи в болница. Това е каскадно деяние, което би трябвало да се взема поради. Има гласове за цялостен „ локдаун “ и такива, че ограниченията сега са доста строги ", добави още той.

Желязков е съперник на цялостното затваряне на страната.

Вижда се, че и при цялостно затваряне и при актуалните ограничения наклонността е една и съща и е съпоставима, счита транспортният министър.

Що се отнася до случаите на пациенти, на които им е отхвърлен банкет в лечебни заведения, Желязков разяснява, че „ това е учредителен проблем, който мениджмънтът на лечебните заведения съумява да преодолее, само че има основаване на суматоха, тъй като когато един случай бъде разпространяван всеобщо, основава разминаване на търсенето и предлагането на болничната услуга, по тази причина медицинските протоколи се обясняват в придвижване “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР