Транспортният бранш излиза на протест през следващата седмица. Това обявиха

...
Транспортният бранш излиза на протест през следващата седмица. Това обявиха
Коментари Харесай

Транспортният бранш излиза на протест, обяви исканията си

Транспортният отрасъл излиза на митинг през идната седмица. Това оповестиха на взаимна конференция от Съюза на интернационалните превозвачи, АЕБТРИ, БАСАТ, Българското обединяване на водачите, Европейски транспортен клъстер, Конфедерацията на автобусните превозвачи, Камарата на автобусните превозвачи и Камарата на автомобилните превозвачи в България. Протестът е плануван за 27 април.

Основните претенции на транспортния бизнес са в три посоки:

Цените на горивата

1. Премахване за 6-месечен интервал на биокомпонента, което ще докара до поевтиняване на горивата с към 10-15 ст. на литър за всеки български гражданин;
2. Намаление на акциза на горивата с 50% за интервал от 6 месеца, което ще докара до понижение на цените с към 0,33 лв. на литър за всеки български жител.
3. Извършване на задълбочена инспекция от страна на способените държавни органи върху вноса на суровия нефт в България, както във връзка с неговата цена по този начин и във връзка с неговия вид.

Автобусни транспорти

Градските и междуселищни автобусни транспорти от общинските и регионалните транспортни схеми се правят главно с рейсове на различно гориво - метан. Цената на този тип гориво е увеличена с към 200% по отношение на цените от 2019 година В тази връзка, с цел да се подсигурява придвижването на българските жители с рейсове, е належащо страната да обезпечи средства, с цел да изплати в цялостен размер законово полагащите се дотации за транспортите по градски автобусни линии и линиите в слабонаселените планински и гранични региони, както и обезщетенията, планувани за избрани категории жители, ползващи преференциални цени за своето пътешестване.

Тол система

Категорично не поддържаме модела на връзка с Министерство на регионалното развитие и отхвърляме да участваме в следващата операция на българското общество, че превозвачите не желаят да заплащат за използването на пътната мрежа, декларират от пътнотранспортния отрасъл. Икономическата логичност, че който разрушава повече, заплаща повече е изцяло използвана. Това обаче не значи, че от 85 хиляди транспортни средства могат да се съберат повече пари, в сравнение с от 4 млн. леки автомобила, декларират превозвачите. Не поддържаме и предлагането, всички второстепенните пътища да бъдат таксувани. Подобно нещо не съществува в нито една европейска страна, декларират от сектора.

Изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев изясни, че протестъ ще се организира в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Плевен и Смолян. Участниците се сплотиха, че в случай че до 20 дни не се изпълнят претенции им, на 18 май 2022 година ще излязат на общонационален митинг и тогава ще затворят автомагистрали, гранично-пропускателни пунктове и автогари. „ Повишаването на транспортната услуга води до повишението на цените на всички артикули и услуги. Това би трябвало да бъде ясно. Ние не протестираме единствено като превозвачи, ние протестираме като консуматори. Цената на горивата въздейства директно върху цената на хляба, захарта, месото, плодовете и зеленчуците, медикаментите, във всяка сфера на нашия живот, “ заключи ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи - Магдалена Милтенова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР