Транспортната фирма в Бургас е извършила нарушение, пускайки автобусите си

...
Транспортната фирма в Бургас е извършила нарушение, пускайки автобусите си
Коментари Харесай

АПИ: Глобената транспортна фирма не е изчакала активирането на електронните винетки

Транспортната компания в Бургас е направила нарушаване, пускайки рейсовете си по пътната мрежа, без да изчака активирането на електронните винетки. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна Инфраструктура ".

По-рано през днешния ден шефът на компанията алармира до медиите, че на 1 април негов рейс е спрян за инспекция сред селата Ахелой и Каблешково, а на лидера бил формиран акт, че ръководи без винетка. Управителят твърди, че три дни по-рано е заплатил посредством банков превод електронни винетки за всички 26 броя рейсове, като заплатил 2205 лв., само че в тол системата нямало регистрирано заплащане.

В отговор на изказванието на бургаския транспортьор от Националното тол ръководство осведомят, че при пазаруването на електронна винетка по банков път е належащо софтуерно време за отразяване на заплащането. Затова водачите, които желаят да платят е-винетка посредством банков трансфер, би трябвало да го създадат най-малко три работни дни преди пътуването.

От тол ръководството прецизират, че в деня на закупуването на винетките по банков път, транспортна компания е получила противоположна връзка посредством е-mail, в който било посочено, че са закупени 26 електронни винетки, които ще бъдат задействани незабавно щом се удостовери заплащането и че компанията ще бъде осведомена с е-mail. Автобусът на компанията обаче се е движил по пътната мрежа на 1 април, без компанията да е получила e-mail, че винетките са задействани. При инспекция инспекторите на Национално тол ръководство откриват, че транспортното средство е в нарушаване и няма винетка. На нарушителя е натрапен Акт за определяне на административно нарушаване, според Закона за придвижването по пътищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР