Транспортът към Витоша е спрян още миналата седмица. Спрян е

...
Транспортът към Витоша е спрян още миналата седмица. Спрян е
Коментари Харесай

Фандъкова иска от полицаите да спират хората, тръгнали към Витоша

Транспортът към Витоша е спрян още предходната седмица. Спрян е и подстъпът към Витоша на коли, само че кметът Йорданка Фандъкова ще разпореди на полицията да управлява по-сериозно. Така градоначалникът отговори в студиото на Нова телевизия на поръчката от преди минути отстрана на шефа на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски.

Фандъкова благодари на всички, които съблюдават рестриктивните мерки, защото това е уверено значимо за запазване живота и здравето на хората.

По думите на Фандъкова затварянето в огромни градове е извънредно мъчно - и за хората, жителите, които живеят в по-малки или по-големи жилища и нямат както в провинцията дворчета и градинки, само че и поради опциите въобще да действа градът, в случай че се блокира с цялостна карантина. Засега не се обмисля прекъсване на градския превоз и метрото, като това би било мярка, която ще затрудни всички тези, които въпреки всичко би трябвало да вървят на работа - в това число медици, лаборанти, служители на реда - основни в тази обстановка чиновници. Въпреки това и това е допустимо.

Йорданка Фандъкова призна, че кардинално е последовател на по-строги ограничения, само че карантината се постанова от министъра на опазването на здравето. Като последваща стъпка тя уточни опцията да се затворят всички търговски обекти, като се изключи питателните магазини и аптеките. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР