трани, засегнати от сушата, обявиха съюз, за да си помагат

...
трани, засегнати от сушата, обявиха съюз, за да си помагат
Коментари Харесай

Страни, засегнати от глобалната суша, обявиха съюз за борба с недостига на питейна вода

трани, наранени от сушата, оповестиха съюз, с цел да си оказват помощ взаимно с ръководството на недостига на вода посредством шерване на технологии и опит. Съобщението беше направено в коридорите на конференцията на Организация на обединените нации за климата COP27, която се организира в египетския курорт Шарм ел-Шейх.

Обръщайки се към представители на Алианса, губернаторът на Кения Сесили Мбарире сподели, че страната е очевидец на най-страшната суша от 40 години.

„ Науката планува, че ще имаме още по-дълги интервали на суша “, сподели Андреа Меза, заместник-изпълнителен секретар на Конвенцията на Организация на обединените нации за битка с опустиняването. Тя добави, че е нужна повече подготовка за идващото засушаване.

Сушите са станали с 29 % по-чести по света от 2000 година насам. Климатолози споделят, че сушите ще станат по-тежки и чести през идващите години. Те ще не престават по-дълго, защото световното стопляне нарушава метеорологичните модели.

До 2050 година климатичните разстройства, в това число суша, както и мощни ветрове и дъждове, могат да костват на международната стопанска система към 5,6 трилиона $.

Алиансът ще се стреми да активизира запаси за битка със сушата там, където е належащо, сподели в изказване президентът на Испания Педро Санчес Перес-Кастехон, само че не даде детайлности за това какъв брой пари може да бъдат предоставени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР