Тракийският университет и Институтът за енергиен мениджмънт, събраха край кръглата

...
Тракийският университет и Институтът за енергиен мениджмънт, събраха край кръглата
Коментари Харесай

При засилен интерес премина енергийният форум в Тракийския университет

Тракийският университет и Институтът за енергиен мениджмънт, събраха край кръглата маса представители на държавни институции, производители на електрическа енергия, учени, предприемачи, кметове, синдикалисти, публицисти.

В приветствието си при откриването на полемиката за „Чиста сила, декарбонизация и вложения в енергетиката“, ректорът- доцент доктор Добри Ярков поздрави присъстващите и акцентира, че силата на учените в Университета е в региона на агроенергетиката, продоволствената и енергийната сигурност и на него може да се разчита за привличане на вложения, генериране и реализиране на хрумвания за трансформацията от високовъглеродна към нисковъглеродна стопанска система. Той осведоми участниците във форума, че тази година по държавна поръчка в Тракийския университет ще се образоват 115 първокурсници в специалности софтуерно инженерство, осведомителни технологии и компютърни науки, което е показателно за доверието на страната.

Дискусия провокира изследването на AmCham България „Декарбонизация на енергийния бранш на България“, показано от изпълнителните шефове на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ Красимир Ненов и на „AES България“ Иван Цанков, както и презентацията за енергийния преход на Боян Рашев, ръководещ сътрудник в Denkstatt България.

Във форума се включиха on line и учени от Университет „Западна Македония“ в гр. Козани Гърция – Евстратиос Луизу и Елевтериос Топалоглу, които срещнаха българските си сътрудници с компликациите, с които се сблъсква сходния на комплекс „Марица-Изток“ въглищен и енергиен район на южната ни съседка.

Славчо Нейков, ръководител на УС на Института по енергиен мениджмънт заключи изказаните отзиви и оферти като съобщи, че всички скъпи оферти ще бъдат завършени и предоставени като заключения и рекомендации на всички виновни министерства и институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР