Тръгват влаковете по първия участък от третата линия на метрото

...
Тръгват влаковете по първия участък от третата линия на метрото
Коментари Харесай

Тръгват влаковете по първия участък от третата линия на метрото

Тръгват влаковете по първия сектор от третата линия на метрото в София.

Кметът на София - Йорданка Фандъкова ще открие линията, която ще свързва кварталите " Хаджи Димитър " и " Красно село ".

Стойността на плана е 498 млн. евро - национално и европейско финансиране.

Първият стадий от третата линия на метрото стартира своята реализация през 2016 година. Той свързва ул. " Житница " в квартал " Красно село " с бул. " Владимир Вазов ". Той е с дължина 8 километра.

Вторият стадий е с дължина 4 километра и е в регион " Овча купел " до околовръстния път на Горна баня.

Вторият стадий от третата линия на метрото строително е приключен. Предстоят довършителни работи. Към края на годината се възнамеряват сложни тествания, с цел да може да се готви за въвеждане в употреба.

" Очакваме към 110 000 пасажери дневно. Намалението на изхвърлените нездравословни излъчвания чакаме да бъде над 11 000 тона годишно. Разбира се, понижение на трафика ", разяснява Йорданка Фандъкова.

Третата линия на столичното метро е ново потомство, с радикално друга автоматика на ръководството, изясни в изявление за " Хоризонт " инж. Стоян Братоев, шеф на Столичния метрополитен. Различно е и диспечерското ръководство, на пероните на метростанциите има преградни транспарантни порти, които са синхронизирани с придвижването на влаковете.

На места е улеснено закупуването на билет. „ Ще има колонка, от която с банковата си карта ще може човек да се чекира и да мине, това е облекчено, с цел да може по-лесно и по-бързо да бъдат обслужвани пасажерите. "

През идната година Братоев се надява върху турникетите на метростанциите по първите две линии също да бъдат инсталирани устройства, които да разрешават чекиране с банкова карта.

Заради старта на третата линия следва слагането на нови табели по първата и втората линия. Те не са инсталирани по-рано, с цел да не се объркват пасажерите. На двете трансферни станции - НДК и на Софийския университет, новите табели към този момент са сложени, посочи Стоян Братоев.
Активисти на гражданско съдружие " Боец " провеждат акция по време на откриването на третата линия на метрото и ще задават въпроси на кмета Йорданка Фандъкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР