Тръгна делото срещу Борис Иванов, обвинен в бягство от затвора

...
Тръгна делото срещу Борис Иванов, обвинен в бягство от затвора
Коментари Харесай

Съдят избягал затворник в Ловеч, отвлякъл жена за заложник

Тръгна делото против Борис Иванов, упрекнат в бягство от пандиза и в похищение, при изискванията на рисков рецидив. Поредното си закононарушение той извърши на 21 юни м.г., а два дни по-късно - на 23 юни, бе хванат в гр. Летница, откакто взе жена за пленник. Иванов самоволно напусна обект от открит вид край Ловеч, където работейки изтърпявал последните месеци от наказването си. В издирването му се включиха всички сили на реда плюс жандармерия. Обходени и претърсени бяха местности към града и близки обитаеми места. Откриха го в царевична равнища до жп гарата в Летница.

На съвещание на 8 юли подсъдимият отхвърли процесът против него да бъде гледан при изискванията на съкратеното правосъдно разследване, защото не беше склонен с част от посочените в обвинителния акт обстоятелства. Затова съдът взе решение делото да бъде гледано по общия ред, с приканване и разпит на очевидци.

" Не мислех да тичам - просто потеглих към портала и внезапно доста ми домъчня за децата ми ", изясни претекста за бягството си Борис. От показанията му стана ясно и за какво не е желал кратко разследване - неговите думи радикално се различаваха от тези на похитената Петкана Грозданова.

Според описа му излиза, че не е отвличал дамата. Използвайки умалителни думи той изясни, че във въпросния ден влезнал в дома на Петкана. Първоначално даже не я видял в стаята. Обръщайки се я съзрал на леглото и се изплашил, тя също. Но не оказал никаква насила. Помолил за храна и Паткана му предложила питка и тиквички. Взел си, само че оставил половината от хляба за нея, показал и грижа като й дал да си изпие медикаментите. След което отново я помолил за го придружи на открито, с цел да не се обърка. Човеколюбиво й напомнил да си вземе връхна дреха, с цел да не настине.

Съдебното съвещание продължава и сега. Вероятно до края на деня ще бъде произнесена присъдата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР