Трагедия в ПловдивПредполага се, че жертвата е искала да се

...
Трагедия в ПловдивПредполага се, че жертвата е искала да се
Коментари Харесай

Продавачка изгоря в павилион за вестници

Трагедия в Пловдив
Предполага се, че жертвата е желала да се стопли и искрата е тръгнала от газова бутилка

Пенсионерката живеела в будката

Възрастна жена почина при пожар в павилион за вестници в пловдивския регион „ Южен”.

Сигналът за пламъците е подаден към 4 ч през вчерашния ден, когато автопатрул е видял горящия павилион на пресечката на улиците „ Михалаки Георгиев” и „ Георги Икономов”. До идването на екипа на пожарната, служителите на реда гасили с пожарогасителя в автомобила си. Веднага след намесата на огнеборците пожарът е сподавен, само че в павилионът било намерено безжизненото тяло на 70-годишна жена. Започнало е следствие на случая. При огледа в павилиона била открита дребна газова бутилка.

Починалата Мария от известно време живеела в будката. Хора от квартала описаха, че нощувала на работното си място, откакто била изгонена от квартирата си. Наскоро тя прекарала ковид и към момента се възстановявала.

Една от версиите е, че 70-годишната Мария желала да се стопли в студената нощ и е запалила апарат, захранван от газовата бутилка. Така тръгнал пожарът, който доста бързо се увеличен. Назначени са експертизи, които ще покажат по какъв начин тъкмо е зародил съдбовния случай.

Съседи описаха умрялата пенсионерка като добра и блага жена. Тя дълги години си изкарвала хляба като продавачка в същия павилион. „ Симпатична и добра жена. Всеки ден си купувах вестник от нея. Нищо неприятно не мога да кажа”, сподели през сълзи жителка на квартала.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР