Tрагедия - това е думата, която най-добре може да опише

...
Tрагедия - това е думата, която най-добре може да опише
Коментари Харесай

Хиляди се стекоха да поднесат цветя пред училището в Белград

Tрагедия - това е думата, която най-добре може да опише ситуацията тук пред учебното заведение сега след ужасяващия случай, който се случи през вчерашния ден тук. И освен тук, а и в целия квартал. Гражданите през целия ден не стопират да идват тук, палят свещи, оставят цветя. Това се случва на няколко места към постройката на учебното заведение. Много от хората намират сили, с цел да дойдат пред самото учебно заведение и стопират на към 100 м отсам и отхвърлят да повярват какво се е случило.

Няма думи, които да могат да опишат това което се случи и метода, по който хората показват своята съпричастност с тези, които са изгубили най-близките си хора и тези, които не престават да се борят за живота си. А тук идваха и учители от други учители, проведени в дребни групи, с цел да отдадат почитта си към починалите.

Последната информация за децата, които бяха признати в болница с пострадвания, е, че четирима души – три деца и една учителка остават под здравна грижа. Състоянието на учителката е устойчиво, както и на две от ранените деца. Освен медици с тях работят и психолози, които да им оказват помощ да превъзмогнат контузията от случилото се през вчерашния ден. Те претърпяха интервенция през вчерашния ден, само че положението им е устойчиво. Едно от момчетата към този момент е в схващане, доста по-добре е от през вчерашния ден, само че лекарите към момента не могат да кажат, че е в устойчиво положение. Други три деца са в устойчиво положение, две от тях се възстановят и прогнозите за тях са най-оптимистични. Лекарите споделят, че те са доста мощно, възстановят се доста добре и след няколко дни биха могли да си бъдат у дома. Момичето, признато там, обаче, в сериозно положение.

Подробности за последните развития по случая вижте във видеото с репортажа на основния редактор на Euronews Serbia Боян Бъркич.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР