Снимка: Агенция Митници Акцизните стоки са задържани. На водача е

...
Снимка: Агенция Митници Акцизните стоки са задържани. На водача е
Коментари Харесай

Митничари спипаха над 61 000 цигари, скрити в издълбани самуни хляб

Снимка: Агенция Митници

Акцизните артикули са арестувани. На лидера е формиран акт за определяне на административно нарушаване, оповестяват от Агенция Митници.

Цигарите с български бандерол могат да се продават само на територията на страната, допълват оттова. При преноса им през граница над лимита за персонална приложимост, който в границите на Европейски Съюз е четири стека, следва да се дават акцизни документи, даже когато транспортираните цигари са облепени с годен български бандерол. Поради това нарушителите употребяват разнообразни начини на скривалище в опит да превозят тютюневите произведения без документи и да ги осъществят на незаконния пазар в Западна Европа, където цените на цигарите са по-високи.

Освен сред разнообразни типове стока, най-изобретателните извършители употребяват за скривалище кутии с хранителни артикули за хора и животни, да вземем за пример кутии с вафли или бисквити, сокове, кафе, консерви и чували с кучешка храна и други. На пръв взор опаковките наподобяват като фабрично запечатани, с цел да не притеглят вниманието на митническите чиновници. Друг прийом, употребен и в тази ситуация е, цигарите да са укрити единствено в част от стоката, а останалите артикули да са постоянни.

За да ускорят инспекциите и да огледат целият размер от транспортираната стока митническите чиновници употребяват сканиране с рентген, което разрешава бързо да се отсеят постоянните транспорти от тези, за които има подозрение, че транспортират укрити незаконни артикули.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР