Трагедия сполетя Богдана Карадочева дни преди големия й концерт в

...
Трагедия сполетя Богдана Карадочева дни преди големия й концерт в
Коментари Харесай

Богдана Карадочева погреба брат си

Трагедия сполетя Богдана Карадочева дни преди огромния й концерт в зала 1 на НДК, където на сцената певицата би трябвало да излезе със брачна половинка си композитора Стефан Димитров и с огромния им другар естрадната легенда Васил Найденов. Българската кралица на шансона загуби брат си Бойчо, който бе на 72 години. Заклетият левскар дълги години страдал от диабет.

" Много ми е мъчително. За мен Бойчо постоянно ще си остане по-малкото ми братче. Светла му памет! Дано да е на по-добро място ", изплака през сълзи Богдана Карадочева. Тя е кака на Бойчо, защото той бе с две години по-малък от нея.

Освен певицата и футболният клуб " Левски " също страда от загубата на Бойчо Карадочев. " Едно огромно " синьо “ сърце спря да бие “, оповестиха първи с огорчение от футболен клуб " Левски “. 

" Бойчо Карадочев е бил член на Управителния съвет на клуба в интервала 1999-2001 година, когато сините бележат поредност от триумфи. През сезон 1999/2000 година " Левски “ стига до дубъл, а през сезон 2000/2001 година подвига трета поредна купа “, напомнят от " Левски “.

Богдана Карадочева и приятелите на брат й са се сбогували с него на 15 октомври, неделя, в столичния храм " Свети Георги Победоносец “, който дълги години е като фамилна черква за фамилията на певицата.

Бащата на Бойчо и Богдана - Иван Карадочев, е един от първите спонсори на " Левски “. В края на 30-те години дружно с приятеля си Реджов купуват грамадна равнища на мястото на стадион " Васил Левски “. Взимат пейки, екипи, топки, събират момчетата и им споделят: " Вие сте новият " Левски “.

Дълги години Иван Карадочев е ръководител на футболния съюз на " Левски “ и филантроп на тима, кумува на огромна част на играчите. В края на 1947 година по време на така наречен национална власт, на едно заседание на отбора позорно го изгонват, назовават го " зложелател на народа ". Плакал е като дете. Иван е погубен в концлагера в Ловеч през 1960 година, на 53-годишна възраст. Близки до семейство Карадочеви описват за огромната обвързаност на Богдана към по-малкото си братче.

Останали рано без мъжка родителска опора, двамата израснали доста сплотени и задружни. Помагали на майка си, която ги отгледала и изучила сама.



Богдана с татко си Иван Карадочев и брат си Бойчо

Бойчо нямал мощен афинитет към музиката като именитата си сестра, макар че всички от родата им се славели като огромни меломани. " Брат ми го тормозеха повече от мен. Когато някой счупеше прозорец в учебно заведение, отговорен постоянно беше Бойчо, а когато няколко момчета бяха подправили дневника и неуместно бяха написали на отличниците двойка, а на себе си -шестици, упрекнаха единствено него и го изключиха. Кой можеше да го отбрани? В казармата го бяха извели пред цялото отделение и някакъв началник умник предиздвикал бойците да викат: " Син на врага! “. Брат ми беше доста засегнат, споделил на мама, че в случай че се повтори такава низост, си е скрил един патрон и ще се гръмне... Слава богу, не се повтори “, написа в записките си Богдана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР