Трагедия разтърси гръцкия остров Крит, а обществеността е потресена от

...
Трагедия разтърси гръцкия остров Крит, а обществеността е потресена от
Коментари Харесай

15-годишна с майка-българка изнасилвана на остров Крит, бащата се самоуби

Трагедия раздруса гръцкия остров Крит, а обществеността е потресена от случилото се с 15-годишно момиче, върху което е оказвано полово принуждение в продължение на 2 години. Бащата, който е грък се самоуби се преди 5 дни, а майката е българка.

Задържани са 12 души на възраст от 17 до 38 години от региона на Милопотамос в Ретимно. Двама от тях са с повдигнати обвинявания за обезчестяване, останалите се проверяват. Основният обвинен е 35-годишен пакистанец, другар и служащ на 50-годишния татко. Друг обвинен е от Молдова, останалите са локални гръцки поданици.

Пъзелът стартира да се разплита през лятото на 2023 година, когато е подаден неизвестен сигнал в организацията за отбрана на децата с изказване, че в продължение на близо две години в интервала от 12-14 годишна възраст, момичето е било обект на изнасилвания от огромна група хора. След получения сигнал е разпоредена секретна инспекция по случая.

След като научил за гаврата с детето си, бащата се самоубил със задушаване с газова бутилка в колата му.

Намерен е мъртъв, а до него записка: „ Научих тези обстоятелства за щерка си и не мога да ги понеса. Проверете мобилния й телефон, с цел да разберете истината. Не устоявам повече. Благодарен съм на полицията за това, което направиха. Моля, не отнемайте детето от майката, тъй като ще полудее. Не мога да понеса всичко, което се случи. "

Майката е българка и единственият загатнал досега нейния генезис е притежателят на магазина, от който бащата е закупил бутилката газ, с която се е задушил. Според майката, щерка й не желае да приказва за случилото се. " Майко, каквото си чула, това е! Каквото са ти споделили от полицията е правилно! ", са думите на малолетното момиче.

Разследването продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР