Трафик, равен на целия влизащ в България трафик на интернет,

...
Трафик, равен на целия влизащ в България трафик на интернет,
Коментари Харесай

Трафик от 250 гигабита в сек е регистриран по време на кибератаката на Преброяване 2021

Трафик, еднакъв на целия влизащ в България трафик на интернет, е бил регистриран по време на хакерската офанзива против електронното броене. Това сподели Красимир Симонски от Държавната организация „ Електронно ръководство “.

Красимир Симонски сподели, че:

„ Този трафик беше с размерите да запълни целия интернационален потенциал на България - интернет вход. Атаката е достигнала 250 гигабита в секунда. Това е все едно в едно шише да наливате през тясното гърло доста повече вода – знаете, че се получава запушване “.

Проверките на хакерската атака не престават. Красимир Симонски уточни, че изводите насочват и към това, че може би хакерската атака е целяла напълно умишлено електронното броене да бъде блокирано:

„ Натам водят изводите, безусловно, това е и заключението. Национален статистически институт и цялата ни страна е станала жертва на някакви много неприятни и зли намерения. Тук може да се потърси  и къде е мотивацията. Но някой може би е имал интерес да спре това броене или да го дискредитира, да го направи по метод, по който да не се реализира резултатът от това броене “.

В националната статистика са отчели евентуалните опасности при влизането в системата и опазване сигурността на данните, само че не са се замисляли „ за достъпа до системата по този начин съществено “ , сподели Красимир Симонски. Заради казуса Национален статистически институт спря за малко електронното броене още на старта му. Срокът за неговото осъществяване беше продължен до края на септември.

Повече по тематиката очаквайте в предаването „ Хоризонт до обед “. От през днешния ден стартира Европейският месец на киберсигурността. Част от събитията и тази година са проведени от Държавната организация „ Електронно ръководство “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР