Традицията за празнуване на лятното слънцестоене в Стоунхендж, разположен в

...
Традицията за празнуване на лятното слънцестоене в Стоунхендж, разположен в
Коментари Харесай

Хиляди празнуват лятното слънцестоене в Стоунхендж

Традицията за празнуване на лятното слънцестоене в Стоунхендж, ситуиран в Уилтшър, Англия, продължава от хилядолетия. Всяка година поклоници се събират на това мистично място, с цел да отбележат началото на астрономическото лято. Те танцуват, пеят и се радват на силата на природата. Това е един от най-големите и дълго чакани събития в календара на Стоунхендж и притегля фенове от цялостен ​​свят.

Лятното слънцестоене има огромно историческо значение за античните хора на острова още от преди към 4 000 години. Стоунхендж е бил значим център за религиозния им живот. В това време слънцето e било от огромно значение за земеделските им потребности и паметните им практики. Те са построили Стоунхендж, с цел да могат да следят слънцето и да означават значимите моменти от годишния цикъл на природата.

Ако желаете да посетите Стоунхендж и да участвате в празника на лятното слънцестоене, би трябвало авансово да извършите резервация. Мистичното мястото е отворено за визити през цялата година, само че за събитието на лятното слънцестоене се изисква специфична резервация. Посещението може да бъде незабравимо прекарване за всеки, който търси духовно прекарване и връзка с природата.



Стоунхендж е въодушевил безчет творби на изкуството, литературата и музиката и е бил обект на непрекъснати проучвания и изследвания. Последните открития хвърлиха нова светлина върху структурата и предназначението на паметника. Например през 2018 година археолозите откриха доказателства за непосредствен „ суперхендж “, който евентуално е бил употребен за церемониални цели. Докато проучванията не престават, Стоунхендж остава значим знак на античната английска просвета и завещание.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР