Традицията е спазена и през 2021 година София Филм Фест“

...
Традицията е спазена и през 2021 година София Филм Фест“
Коментари Харесай

За ПЕТА поредна година София Филм Фест гостува в ЧЕЛОПЕЧ с програма от български филми

Традицията е спазена и през 2021 година „ София Филм Фест “ още веднъж показва пред публиката на ЧЕЛОПЕЧ завладяващо ново българско кино!

От 8 до 29 август НЕДЕЛНИТЕ вечери са отдадени на #КИНОТО в центъра на града, ПЛОЩАД „ Освобождение ”, със СПЕЦИАЛНО подбрани филми!

ВХОД - С В О Б О Д Е Н!

Тази стратегия се осъществя от Арт Фест/София Филм Фест и Община ЧЕЛОПЕЧ, с поддръжката на веригата киносалони Europa Cinemas.

 

* * *

„ София Филм Фест в Челопеч “ започва на 8 август в 21,00 часа с един от най-популярните нови български филми – „ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО “ , с присъединяване на единствената българска актриса, номинирана за ОСКАР – Мария Бакалова. Филмът на режисьора Ивайло Пенчев споделя занимателна и трогателна история, в която едно момиче е избавено от самоубийство със силата на любовта и поредност от комични обстановки. Когато жълтата преса раздухва подправена сензация, че 70-годишен публицист е впримчен в мрежите на 23-годишно момиче, на сцената се появява духовник с „ превъзпитаните “ си питомци от пандиза, някогашен военноморски капитан в компанията на шеметни старци, враждуващи за завещание сестри. Следва лавина от абсурди… Режисьорът ангажира за функциите компания от обичани на българската аудитория артисти – Филип Аврамов, Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, а главните персонажи са поверени на Васил Банов и младата актриса Мария Бакалова.

* * *
 Представен като план на София Мийтингс, „ MURINA “ получи „ Златна камера “ в Кан Представен като план на София Мийтингс, „ MURINA “ получи „ Златна камера “ в Кан
Дебютната творба на младата хърватска режисьорка Антоанета Аламат Кусянович бе селектирана за присъединяване в фамозната „ Петнайсетдневк...

Н а 15 август в 21,00 часа е началото на прожекцията на „ УРОЦИ Пожарна охрана НЕМСКИ ” – пълнометражният дебют на режисьора Павел Г. Веснаков. Филмът се появи за първи път пред българските фенове в конкурсната стратегия на 25-ия СФФ през март и бе почетен със Специалната премия на журито, както и на Наградата на ФИПРЕССИ. Международното самопризнание за творбата пристигна в края на 2020 – международната премиера на „ Уроци по немски “ беше на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на основната роля Юлиан Вергов получи премията за най-хубав артист.

Носител на Наградата Джеймисън за най-хубав български късометражен филм от 2011 година с „ Влакове “, Павел Г. Веснаков се утвърди като един от най-талантливите млади български режисьори, които одобряват разнообразни провокации и обичат да опитват, като преследват фантазията си да вършат кино. „ Уроци по немски “ е основан в копродукция с Германия и споделя за два дни от живота на мъж на междинна възраст, изгубил своята еднаквост и решил да емигрира от България. Никола се пробва обезверено да възвърне връзките си с всички свои обичани хора единствено ден преди да отпътува. Освен Юлиан Вергов във кино лентата вземат участие още Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов.

„ Моята метафора за Германия е смисълът, който липсва на от ден на ден хора у нас. Вманиачеността от заминаването оказва помощ на основния воин да осъзнае и види нещата, които има тук и на които не е обръщал внимание. Какво значение има къде отиваме, в случай че не се усещаме вкъщи си? Това търсене на чувството да се чувстваш вкъщи е в основата на пътя, по който героят в „ Уроци по немски “ се пробва да тръгне “, споделя режисьорът.

* * *

На 22 август от 21,00 ч аса публиката ще може да види „ ЗАВРЪЩАНЕ “ на Ники Илиев – един от най-гледаните български филми в последните няколко години. Сюжетът наблюдава четирима другари, които се събират в Пловдив по случай 20-годишнината от завършването си. Там схващат, че единственият от тях, който е останал в града, има проблем. Негов братовчед желае да вземе остарялата къща на фамилията му, с цел да построи хотелски комплекс. Къщата би трябвало да бъде непокътната, а с нея и незабравимите мемоари от детството и тиинейджърските години заедно… Историята се развива в занимателна поредност от авантюристичен и любовни обстановки, които оказват помощ на героите да открият път назад към другарството и към себе си. Ролите са разпределени сред обичани български артисти - Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Башар Рахал, Орлин Павлов, Евелин Костова, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова, както и сценаристът, продуцент, режисьор и артист Ники Илиев.
 Триумф с българско присъединяване в Трайбека! Триумф с българско присъединяване в Трайбека!
„ Брайтън 4 “ на грузинския режисьор Леван Когуашвили завоюва три оценки на 20-ия юбилеен кинофестивал в Трайбека, учреден о...

* * *

В програмата на „ София Филм Фест в Челопеч ” за 2021 година е включен и един от най-сериозните боксофис шлагери от последните месеци - „ ГОЛАТА ИСТИНА ЗА ГРУПА ЖИГУЛИ “ на Виктор Божинов. Филмът споделя историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си. С времето усетите на публиката се трансформират, а бандата е изцяло забравена. Един ден обаче ненадейно телефонно позвъняване ги принуждава да се съберат още веднъж... Лидерът на групата се нагърбва със комплицираната задача да поведе „ Жигули “ още веднъж към триумфа, само че с всеки минал ден задачата стартира да наподобява все по-невъзможна, като това води до голям брой комични обрати. В функциите ще забележим Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев-Геро, Август Попов, прелестните Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас. Всички те са част от страхотния музикален празник, който „ Голата истина за група „ Жигули “ предлага на българската аудитория – не го пропускайте!

* * *

Очакваме Ви на КИНО на ПЛОЩАД „ ОСВОБОЖДЕНИЕ ”!

ВХОД – С В О Б О Д Е Н!!!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР