Традицията да се носят брачни халки датира от Древен Рим.

...
Традицията да се носят брачни халки датира от Древен Рим.
Коментари Харесай

5 годежни пръстена с интересна история

Традицията да се носят брачни халки датира от Древен Рим. Оттогава това украшение е минало през доста трансформации, само че остава все по този начин значимо за всяко момиче. Пръстените обаче имат същинска стойност тогава, когато са подарени с същински усеща и носят собствен личен дух и история. От Bright Side ни оферират взор към впечатляващите истории към брачните халки, които надминават тези във филмовите сюжети.

Годежният пръстен на Елизабет Тейлър

Тази кино легенда се е омъжвала 8 пъти и всеки брачен партньор като че ли се е опитвал да надмине предходния с размера на годежния пръстен. Актьорът Ричард Бъртън, за който Тейлър се омъжва и развежда два пъти, ѝ подарява 33-каратов диамантен пръстен.

Смята се, че този елмаз е бил фасетиран преди 1920 година Първата му собственичка е Вера Круп, само че през 1959 година ранчото ѝ е ограбено и големия диамантен пръстен сграбчва окото на нарушителите. Загубеният пръстен е открит по-късно и бижуто е върнато на собственичката. След този случай Вера постоянно държи пръстена закачен на сутиена си.

След гибелта на Круп пръстенът е разгласен на търг и е платен от Ричард Бъртън за 305 000 $. Тейлър показваше превъзходния пръстен на всички места, където отиде. След гибелта ѝ пръстенът е наименуван на нейно име и е продаден за 8,8 милиона $.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Jewel Story (@jewel__story)

Сватбеният пръстен на кралица Елизабет

Принц Филип предлага брак на Елизабет II през 1946 година и тя към момента носи пръстена. Историята зад бижуто обаче напълно не е елементарна. Като знаела за желанието на сина си да се ожени, майката на Филип - Алис, му подарява своята тиара, която е била подарена на нея за сватбата ѝ. Филип взима от нея диамантите за пръстена и прави и гривна за бъдещата си брачна половинка.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Tallulah Bea (@tallulahs_golden_daze)

Годежният пръстен на принцеса Даяна и Кейт Мидълтън

Добре прочут факт е, че принцеса Даяна е носила този необикновен пръстен преди Кейт. През 1981 година, когато Даяна и Чарлз се сгодяват, бижуто провокира огромен публичен отзив, тъй като пръстенът е закупен в магазин за 60 000 $ и не е направен по поръчка, както прилича за член на кралското семейство. Всеки е можел да се снабди със същия пръстен, което опонира на кралските обичаи.

Но историята зад пръстена е забавна освен поради това. Смята се, че Чарлз се е въодушевил от брошката на кралица Виктория, когато е избирал пръстен за Даяна. Тази брошка е същинска светиня, която принадлежи на кралското семейство от средата на 19 век.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от The Royal Family (@_happyandglorious_)

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР