Традиционното проучване на компанията за онлайн обяви сред нейните потребители

...
Традиционното проучване на компанията за онлайн обяви сред нейните потребители
Коментари Харесай

Коледните подаръци от OLX са преминали от дрехи и обувки на сувенири и играчки

Традиционното изследване на компанията за онлайн разгласи измежду нейните консуматори демонстрира смяна в желанията им за дарове тази година. Общо 74% от потребителите на платформата са оповестили, че тази Коледа ще подаряват играчки и сувенири, до момента в който тъкмо преди година изборът им на дарове е бил облекла и обувки.

Почти 80% от участвалите в запитването възнамеряват да купят дарове единствено на най-близките си, 49% ще отделят средства за до пет индивида, а 48% от потребителите ще отделят до 200 лева за дарове.

От всички запитани 61% са показали, че възнамеряват да комбинират онлайн извършване на покупки с вървене по магазините.

Търсенето по основни думи в платформата демонстрира, че най-търсени са PlayStation(при междинна цена 400 лева.), iPhone X (820 лева.) и маратонки Nike(45 лева.).

При мобилните телефони, за които по традиция има както доста оферти, по този начин и доста запитвания на консуматори, най-търсени предстоящо са iPhone - с 19 490 брой запитвания, Samsung - 17547 и Huaway - 7857. Също по този начин предстоящо категорията " Електроника " е доминирана от мъжете като консуматори, до момента в който " Мода " - от дамите. Статистиката на платформата сочи, че най-вече дамите от Варна са търсили чанти, облекла - тези от София, а обувки - тези от Ямбол.

Все повече хора остават вкъщи

Данните от изследването на платформата измежду потребителите й, което е извършено през този месец и обгръща интервала от началото на декември 2018 година, демонстрират, че от ден на ден хора не възнамеряват да пътуват по време на празниците. Тази година това са споделили 68% от запитаните при 53% година по-рано. Тези, които въпреки всичко ще пътуват, търсят чартърен къщи на село или в планината. През последните три месеца на 2018 година има растеж от 137% в търсенето на селски къщи и 112% в търсенето на разновидности за отмора в планината.

данните от миналогодишното изследване сочат, да вземем за пример, че най-предлагани са екскурзиите в чужбина при междинна цена на пакета от 350 лева Най-предпочитаните дестинации за СПА са били Банско и с. Баня, а за море - регионът на Варна и по-конкретно Свети Констатин и Елена. При къщите за посетители най-популярни са били тези в Еленския балкан. Средната цена за почивки по Нова година е 622 лева

Играчките " поумняват "

За 2018 година занимателните и просветителните играчки спрямо радиоуправляемите, които са били преди всичко през 2017 година Данните демонстрират, че 60% от предлаганите от потребителите артикули в категорията са били нови. Много известни за коледна изненада през 2018 година са били велосипедите и тротинетките с близо 9 хиляди търсещи консуматори.

В категорията " Спортни артикули " най-търсени са били велосипедите, фитнес оборудването и футболните фенски продукти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР