Традиционното планинско бягане Витоша - моята планина ще събере тази

...
Традиционното планинско бягане Витоша - моята планина ще събере тази
Коментари Харесай

Състезанието Витоша - моята планина събира елитни бегачи на 24 септември

Традиционното планинско тичане " Витоша - моята планина " ще събере тази година на 24 септември водещите български състезатели в този бързо разрастващ се спорт. Организатори за четвърти следващ път са " Витоша ски " АД и Сдружение " Маратон ", а конкуренцията е част от календара на " София - Европейска столица на спорта 2018 ". Наградният фонд на мабащната демонстрация е 6000 лв.. Материалните награди за томболата измежду участниците пък са над 60 и са обезпечени от спонсорите на бягането.

Право на присъединяване имат всички физически и душевен здрави хора, при съблюдаване на маркировката и Закона за придвижване по пътищата. Към момента измежду деклариралите над 40 души са водещите български планински бегачи Шабан Мустафа и Милка Михайлова, а се чака да започва и легендата Кирил Николов-Дизела. По спортното трасе от 16 километра ще се съревновават спортисти в седем възрастови групи - мъже, дами, юноши и девойки до 20 години, ветерани над 40 години (мъже и жени) и мъже над 50 години.

Ще има и 3-километрова отдалеченост за деца, родени след 2002 година. Стартът е в 10.00 часа от Боянско ханче, а финалът е при хижа " Алеко ". Рекордьори в бягането са Пол Коеч при мъжете с 1:16:33 час и Милица Мирчева при дамите с Пол Коеч, Жени 1:34:03 час. Победителите при мъжете и при дамите ще вземат по 1000 лв. и gps гривна. Парични награди са планувани и за приключилите в призовата тройка. За нов връх на трасето ще има спомагателна материална премия от спонсорите. Първите три момчета и девойки на 3 километра ще получат материални награди и медали, а всички успешнo финиширали - подарък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР