Традиционният за Стара Загора есенен панаир ще започне на 26

...
Традиционният за Стара Загора есенен панаир ще започне на 26
Коментари Харесай

Традиционният есенен панаир в Стара Загора започва на 26 септември

Традиционният за Стара Загора есенен панаир ще стартира на 26 септември и ще продължи до 5 октомври. Той ще е ситуиран на ул. „ Иван Вазов “ северно от ул. „ Радецки “ до ул. „ Хан Аспарух “, както и в югозападната част на парк „ Загорка “.

Заявления за присъединяване в него ще се одобряват от 8.30 часа на 14 септември до 16.30 часа на 18 септември, в постройката на Административно бюро „ Изток “, ул. “Ангел Кънчев “ № 70.

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед, която урежда изискванията за разрешенията за краткотрайно слагане на преместваеми уреди и детайли на градското обзавеждане по време на мероприятието. Те ще се издават от секретаря на Община Стара Загора, по реда на постъпването на заявките, до запълване на местата по схемата, одобрена от основния проектант на Общината и след показване на следните документи:

- заявление за присъединяване по образец;

- уверение за липса на данъчни отговорности по чл.87, ал.6, издадено от Национална агенция за приходите не по-рано от 30 дни от датата на подаване на документите;

- декларация за липса на отговорности към Община Стара Загора към датата на подаване на заявление за участие;

- за производители – уверение от Камарата на занаятчиите;

- за атракционни уреди - документ за генезис на оборудванията, механически паспорти за оборудванията, годишен механически обзор, подписан контракт с лицензирана компания, която прави надзор при всяко изграждане на съоръженията;

- разписка за платена цялостна такса за 10 дни за присъединяване в панаира за декларираната площ по подаденото заявление.

Опазването на публичния ред на територията на събитието се разпорежда на полицейските чиновници към звено „ Общинска полиция “ и чиновници на звено „ Общинска защита “ при Община Стара Загора.

На територията на панаира е позволено разполагането на атракционни уреди, творби на художествените занаяти, обекти за продажба на захарни произведения и детски играчки.

Участниците заплащат цялостната такса за 10 дни за присъединяване в него, според Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора, както следва:

- За продажба на детски играчки – 4,00 лева./кв.м. на ден;

- За продажба на захарни произведения – 4,00 лева./кв.м. на ден;

- За атракционни уреди – стрелбища, панорами, моторни люлки и други – 1,50 лева./кв.м. на ден;

- За създаване на циркове – 2,50 лева./кв.м. на ден;

- За художествени занаяти – 4,00 лева./кв.м. дневно.

Инкасирането ще се извърши от чиновници на административните бюра към Община Стара Загора. Настаняването на участниците ще се извърши от чиновници на Звено „ Инспекторат “ и чиновници на административните бюра към Община Стара Загора по реда на подадените заявки по избран график.

Поддържането чистотата на територията на панаира е предоставено на Звено „ Чистота “ и ДЗЗД " Грийн Партнърс – БКС “.

Дейностите по време на панаира ще с правят при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, въведени със заповеди на Министерството на здравеопазването. Обхватът на ограниченията може да бъде изменен според от развиването на епидемиологичната обстановка в страната, респективно в област Стара Загора.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР