Традиционният пролетен базар на книгата започна пред Националния дворец на

...
Традиционният пролетен базар на книгата започна пред Националния дворец на
Коментари Харесай

Пролетният панаир на книгата тази година е на открито пред НДК

Традиционният пролетен базар на книгата стартира пред Националния замък на културата. Тазгодишното му издание ще се организира навън. Организатор е Асоциация " Българска книга ".

Най-голямото пролетно книжно ревю у нас, разположено в парка сред булевардите " Фритьоф Нансен " и " Патриарх Евтимий ", ще продължи до неделя, 3 юни. На панаира се представят близо 100 български книгоиздатели и книготърговци.

В рамките на шестте дни на ревюто на особено построена сцена до шатрите с книги са планувани министър председатели на книги, четения и срещи с български и задгранични създатели. На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната стратегия предстоят десетки срещи с подпис с български писатели и поети.

Пред " Хоризонт " Велизара Добрева, ръководител на Управителния съвет на Асоциация " Българска книга " означи:

" Мащабът на ревюто ще бъде сходен на мащаба, който е при провеждането му в НДК, както читателите са привикнали. Литературното покритие е доста разнообразно. Естествено във фокус е художествената литература - както преводна, по този начин и български създатели. Много добре ще бъде показана детската литература, има обаче и научно-популярна, просветителна, образователна литература. Постарали сме се да покажем безспорното многообразие на българския хартиен пазар и всеки четец да откри това, което му е належащо и търси. "

Според столичния кмет Йорданка Фъндъкова провеждането на ревюто навън в централно градско пространство дава късмет за увеличение на евентуалните читатели. По думите й, проучванията през последните години демонстрират, че София е четящ град, а софиянци имат усет и нюх към книгата.
Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР