Традиционният коледен базар на дунавската задруга за изкуства и занаяти

...
Традиционният коледен базар на дунавската задруга за изкуства и занаяти
Коментари Харесай

Коледен базар на ръчно изработени изделия в Русе

Традиционният коледен базар на дунавската задруга за изкуства и занаяти през днешния ден отвори порти в комерсиалния център. Ценителите могат да намерят на 25-те щанда ръчно направени произведения. Те са основани с разнообразни техники като плъстене, изобразяване, моделиране, квилинг.

Русе

Посетителите ще намерят на място сувенири от рисувано стъкло, бижута от метал, ароматни свещи и дарове, направени в разнообразни форми и с разнородни сюжети. За най-малките има ръчно направени текстилни кукли и плетени приказни герои.

Ивелина Богданова е трансформирала своето занимание в специалност, работи единствено с естествени материали и споделя, че може да се въодушеви и от най-непотребната движимост. Разчита единствено на импровизация. Сувенирите й са с мирис на канела, на портокал, носят въодушевление и вълнуват.
Ивелина Богданова: Все още българина му е мъчно да отдели парички за фактически ръчно направени неща, в сравнение с да отиде по лесния метод да купи нещо серийно от китайските вериги магазини. ”
Виктория Бъсина е художник. Казва, че обича да вижда насладата на хората, до момента в който си купуват нейните фигурки.
Виктория Бъсина: Всеки път изобретявам нещо ново, нещо друго, нещо, което да предизвика хората... Китайците не мога да ги конкурирам- не заимствам от тях, нека те да заимстват от нас.
Освен създателите от Русе в ревюто вземат участие и майстори от Варна, Шумен, Разград и Свищов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР