Традиционната корейска туршия кимчи, приготвена от пикантно кисело зеле, намалява

...
Традиционната корейска туршия кимчи, приготвена от пикантно кисело зеле, намалява
Коментари Харесай

Този вид кисело зеле облекчава симптомите на COVID-19

Традиционната корейска туршия кимчи, приготвена от пикантно кисело зеле, понижава риска от развиване на съществени затруднения от новата коронавирусна зараза. Ким Тае-Кюн , доцент в Южнокорейския университет в Еуха, приказва за това в изявление пред сътрудник на ТАСС, представяйки данни от изследване, извършено от медици, ръководени от професор Жан Буске от университета „ Шарите ” в Берлин.
Немският професор пулмолог решил да потърси аргументите за ниската смъртност от COVID-19 в страните от Североизточна Азия. По време на проучването екипът му отбелязва, че жителите на тези страни ядат доста подправки и ферментирали зеленчуци, и почнал в детайли изследване на резултата на тази храна върху човешкото тяло.

Оказа се, че корейското кимчи съдържа доста лактобацили, потребни за храносмилането, както и антиоксиданти и субстанции, които укрепват имунитета и предотвратяват развиването на COVID-19. Това са най-вече сулфорафан, алицин, капсаицин и гингерол, съдържащи се надлежно в зелето, чесъна, аления пипер и джинджифила. Буске твърди, че комбинацията от тези съставки облекчава протичането на болестта след заразяване с ковид като кашлица, диария и зной.
Редовната консумация на кимчи оказва помощ за намаление на равнищата на АСЕ2 - ензим в белодробната клетъчна мембрана, който коронавирусът употребява като „ вход ” за навлизане в тялото. Изследването е оповестено в научното списание „ Clinical and Translational Allergy ”.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР