Традиции, обичаи и подаръци​Изглежда, че чугунът е здрав материал. Но

...
Традиции, обичаи и подаръци​Изглежда, че чугунът е здрав материал. Но
Коментари Харесай

Чугунена сватба: Защо се празнува шестата година от брака

Традиции, традиции и подаръци​

Изглежда, че чугунът е здрав материал. Но не е напълно по този начин. Всъщност този метал е много нежен, изключително при ниски температури. При нагряване става по-силен. Каква е символиката: възприятията са към момента горещи.

В Русия "чугунената женитба " се назовава още "планинска пепел ". Това наименование има своите аргументи: обичайно на планинската пепел се приписва способността да дава мощ на мъжете, а на дамите - дарба да раждат синове. Време е след шест взаимни години да помислят за поколение, написа, предава.

Преди това свекървата на този ден ревизира снахата като стопанка. Тя взема бял парцал и разтърква по ъглите, търсейки нечистотия и прахуляк. След това сподели резултатите от инспекцията на гостите - дали е замърсен парцалът.

Обичаи

В нощта преди честването брачният партньор и брачната половинка си пожелават нещо, написват го на хартия и го поставят в чугунен съд. Има вярване, че по този метод ще се осъществен желанията.

Как се чества?

Шестата годишнина от брака не е годишнина, тъй че не изисква гръмък и огромен празник. Достатъчно е да поканите най-близките и скъпи хора.

Обреди

Празникът за чугунена женитба стартира с гала по събиране на пари и стремежи. Когато гостите сядат на празничната софра, с чугунено гърне се минава около всеки и се поставят монети, листчета с пожелания. Гърнето след ритуала се скрива надалеч от любопитните очи, а монетите не се употребяват. Смятало се, че благодарение на този ритуал човек може да усили добитото благосъстояние.

Какво се подготвя на този ден?

Препоръчително е този ден да приготвите нещо в чугунен съд. Също по този начин, на шестата годишнина от сватбата дамите нормално подготвят ястието "Чугун ". Няма нищо общо с метала. Това е къс с месо.

Съставки:

· тесто с квас - 600 g,

· кайма - 500 g,

· доматен сос - 120 g,

· зелен лук,

· магданоз, копър на усет.

· По 80 г: моркови, броколи, карфиол и зелен боб.

· 200 г заквасена сметана, 2 яйца, 50 г сирене, сол, черен пипер, масло.

Разточете тестото, разпределете във форма. Запържете каймата в олио, като добавите доматен сос, подправки. Бланширайте зеленчуците във вряща вода до полуготовност. Върху тестото сложете каймата със зеленчуци и полейте със соса от заквасена сметана, яйца и настъргано сирене. Поръсете го с билки и печете 40 минути на 180°С.

Какво би трябвало да подарите?

Най-простият и явен вид са чугунени съдове за готвене: тиган, съд за печене, тенджери. От чугун се създават и свещници, декоративни детайли, фигурки, пепелници, сувенири с дата и букви.

Не е нужно да разчитате на чугуна. Можете да визиите гравирани монети, вази, неметални съдове, комплект тенджери, чайник с чаши, кухненски уреди и други Основното нещо е да не купувате това, което съпрузите към този момент имат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР