Този зеленчук (тиквата спада към т.нар. плодови зеленчуци) е много

...
Този зеленчук (тиквата спада към т.нар. плодови зеленчуци) е много
Коментари Харесай

Най-обикновена тиква срещу диабет и хипертония

Този зарзават (тиквата спада към така наречен плодови зеленчуци) е доста хранителен, съдържа малко мазнини, въглехидрати и калории, само че в него има огромно количество потребни микроелементи. Благодарение на това и при някои болести, написа Express.

Според изданието освен плодът, само че и семената на тиквата са богати на витамини A, C, E B1, B2, B6, B12, както на калий, магнезий и желязо.

Тиквата – добър артикул за диабетици

Въпреки обстоятелството, че тиквата има висок гликемичен показател, тя има невисок гликемичен товар, заради което равнището на кръвната захар се покачва постепенно, изяснява английският доктор Дебора Лий, като отбелязва, че тиквата има позитивен резултат върху хода на самото заболяване.

Помага в регулирането на кръвното налягане

Съдържащият се в тиквата магнезий има значимо значение за поддържане на здравето при хипертония. В резултат на редица проучвания е станало ясно, че приемът на магнезий е обвързван с понижаването на кръвното налягане. Артериалното налягане пада с увеличението на дозите магнезий, по тази причина за неговото управление, обобщи доктор Лий.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР