Този случай е уникален и то не на фона на

...
Този случай е уникален и то не на фона на
Коментари Харесай

Гешев: Случаят „Нексо“ онагледява новите проблеми в целия свят

Този случай е неповторим и то не на фона на България, а в международен мащаб. Той е образец за положително междуинституционално съдействие, само че и положително съдействие с нашите европейски и евроатлантически сътрудници.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на брифинг по случая „ Нексо “.

С оглед на това, че той е много комплициран, ние разчитаме на взаимоотношението с изключение на с всички партньорски служби и с нашите евроатлантически сътрудници. Този случай и предмет на следствие онагледява новите проблеми, пред които е изправена правоохранителната общественост в целия свят.

Гешев благодари на всички, които са взели присъединяване в процеса, както и за усърдната им работа. " Надявам се България да е в международните вести с това, което можем да се гордеем, нашите триумфи – триумфи в IT бранша и с младите ни хора, които са експерти в тази област, а не със случай, които евентуално придава отрицателен взор на нашата страна ”, акцентира Гешев.

" По делото през вчерашния ден бяха с авансово позволение на съда  претърсени 17 обекта - офиси и жилищни домове. Разпитани са над 20 очевидци , някои от които анонимни. Разпити се организират и сега, в кабинета на следователите. Свидетели ще се включат в предпазена стратегия, тъй като се опасяват за живота си. Като обвинени са привлечени 4 лица , повдигнато им е обвиняване, че от началото на 2018-а до в този момент на територията на България, Швейцария, Кайманови острови, Англия са взели участие, а единият и управлявал незаконна група за пране на пари, данъчни закононарушения и компютърни измами. На обвинените е наложено наказване да не напущат страната ", уточни шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Ние сме от службите, които работим извънредно добре по софтуерните закононарушения , осъществени в киберпространството ", акцентира Сарафов и добави, че технологиите, с които работи Национална следствена служба са с помощта на нейните сътрудници, само че няма да ги назове поименно, с цел да не ги дискредитира.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР